avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Adeverinta studii efectuate la invatamant zi pentru ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Adeverinta studii efectuate la invatamant zi pentru dosar pensie

Vă rog sa binevoiti a-mi spune ce acte am nevoie, conform legislaţiei în vigoare, la dosarul de pensionare pentru a se lua în considerare ca vechime în muncă perioada studiilor universitare. Mentionez că la Casa de pensii Mures se solicită obligatoriu adeverinţă de la facultate ceea ce ar presupune două drumuri la Iasi, unde am absolvit, intrucât cei de la facultate refuză trimiterea adeverinţei prin poştă. Având în vedere vârsta şi starea de sănătate vă rog să mă îndrumaţi cum să procedez în acest caz. Dispun de diplomă în original şi de foaia matricolă dar pe niciuna nu se precizează învăţământ zi.
Cel mai recent răspuns: ContSters233678 , utilizator 11:30, 25 Ianuarie 2012
Solicitarea CJP este intemeiata pe prevederile Art.76 (1) din H.G. nr.257/2011(Norme de aplicare) privind actele necesare atunci cand depuneti cererea de pensionare pentru pensia pentru limita de varsta. Se cere ,,diploma de absolvire a invatamantului universitar (original si copie) si adeverinta din care sa rezulte durata normala, perioada studiilor si faptul ca acestea au fost urmate la zi".
Puteti incerca sa duceti ,, Dispozitia de repartizare" care se elibera absolventilor numai in cazul in care acestia urmau facultatea la zi. Daca ati primit o astfel de dispozitie (depinde de anul in care ati absolvit) si nu este in posesia dvs. se poate sa o gasiti la dosarul personal de la primul dvs. angajator.
Insa Normele de aplicare se refera la adeverinta, si daca nu prezentati dovada absolvirii cursurilor la zi, acea perioada nu va fi valorificata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am terminat o facultate dupa ce am iesit la pensie... iconita iconita Am terminat facultatea dupa ce am iesit la pensie la limita de virsta. Cei 4 ani de facultate facuti la zi si avind licenta luata, se adauga la vechime? ... (vezi toată discuția)
Adeverînta studii unîversitare la zi Omicron1l951 Omicron1l951 Dacă pen foaia matricola atașată diplomei de absolvire a facultății este scris \"Cursuri de zi\" mai este nevoie de adeverinta de la facultate ca am ... (vezi toată discuția)
Pensie - perioade asimilate inserv inserv Cum se materializeaza in stagiu de cotizare asimilat cei cinci ani de facultate la zi cu diploma de licenta, avand in vedere ca anul scolar nu are de fapt 12 ... (vezi toată discuția)