Un avocat mi-a spus ca apartamentul nu poate fi 'revendicat' de firma de recuperari, intrucat acesta e ipotecat si pana la achitarea ipotecii, ei nu se pot 'atinge' de locuinta noastra, deci am castiga niste timp.
acel avocat face de rusine profesia din care face parte. Spune prostii. Nu este adevarat.
Un alt avocat mi-a spus ca nu este valabila aceasta informatie si ca, daca nu vom reusi sa obtinem suma respectiva pe alte cai, vom pierde apartamentul. Am fost sfatuiti sa incercam sa scoatem apartamentul la vanzare, pentru a obtine o suma cat mai mare, dar nici asta nu este o solutie pentru ca apartamentul nu valoreaza suficient cat sa acoperim si ipoteca si creditul si am aflat ca eventuala vanzare poate fi ulterior atacata/contestata de catre firma de recuperare.
Este un sfat pertinent, pe care vi l-as da si eu.
Ce ma sfatuiti sa fac? Exista o solutie pentru problema noastra?
Va multumesc din suflet pentru timpul acordat!
Sa urmati cu incredere sfatul celui de al doilea avocat.
Daca suma e mica, faceti un credit, ceva, platiti datoriile fratelui.
Alt sfat ar fi sa va vanda dvs apartamentul cu acordul bancii unde aveti ipoteca, daca nu ati garantat si dvs acel apartament. Doar asa il puteti salva.
Alte solutii in instanta nu aveti. Credeti-ma pe cuvant. Vor fi multi avocati hulpavi, gata sa va promita. in final veti constata ca nu ati facut decat sa platiti onorariile lor si nimic altceva. Cel mult sa intarziati executarea silita o vreme.