avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general SRL asociat unic - ce datorii fiscale am
Discuție deschisă în Contabilitate în general

SRL asociat unic - ce datorii fiscale am

am un srl cu unic asociat, pe cale de constituire, 3%/venit, neplatitor de tva. ce datorii fiscale am de la data la care inregistrez firma?
primele luni nu voi avea activitate, trebuie totusi sa declar ceva si unde?
apoi contabilitatea primara pot s-o tin chiar eu, dar mai departe nu ma descurc, ce trebuie facut?
multumesc pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: violetanuky , utilizator 15:09, 25 Ianuarie 2012
In principiu, in cursul anului tot contabilitate primara o sa faceti: completare registru de casa, receptii la facturi, balante lunare, etc. Contabilul autorizat va trebuie la intocmire si semnare bilant.
Sa inteleg ca doriti sa va infiintati o microintreprindere, platitoare de impozit pe venit 3%. In maxim 60 de zile de la infiintare sa va angajati minim o persoana cu contract de munca. Altfel automat va trece la platitor de impozit pe profit 16%.
Trebuie sa depuneti declaratiile normale. Vedeti pe forum ca au mai fost deschise subiecte pe tema declaratiilor obligatoriu de depus si cu termenele lor.
Odata ce veti avea un salariat va trebui sa depuneti electronic declaratia 112 pentru contributiile sociale si impozitul pe salariu. Va trebui sa va achizitionati certificatul digital pentru a semna electronic.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Ianuarie 2012
george-neagu, moderator
multumesc dl Neagu,

da, asta imi doresc, si inca nu m-am lamurit daca ma pot angaja tot pe mine. este posibil?
si unde gasesc oare contabili dispusi sa faca lucrul acesta, caci toti cei pe care i-am gasit nu ofera decat pachet complet de servicii contabile, pe care trebuie sa recunosc ca nu mi le permit acum.


multumesc inca odata
Va puteti angaja si dvoastra si chiar cu 2 ore functie de activitatea prestata.Ca sa va faca cineva bilant, va costa destul de mult.Nu uitati sa va achizitionati registrul unic de control de la administratie, atat pt.sediul social cat si pt.punct de lucru.Succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratiile care se depun la fisc pot fii depuse de administrator? Fl0r3ntina Fl0r3ntina buna ziua, am infiintat o firma sunt asociat unic si administrator, nu am fff multe facturi in medie 20-30 de facturi pe luna, domeniu de activitate ... (vezi toată discuția)
Sfaturi infiintare firma IuliaBoangher IuliaBoangher Buna ziua, In cazul unei persoane somere de peste 45 ani care doreste sa desfasoare o activitate pe cont propriu, cum ar fi mai bine sa se inregistreze din ... (vezi toată discuția)
Microintreprindere contabilitate kovacskristof200 kovacskristof200 Buna ziua, Vrem sa facem o microintreprindere, 2 proprietari, fara angajati. Avem un venit din servicii afiliere, adica la sfarsit de luna ni se vireaza o ... (vezi toată discuția)