am un srl cu unic asociat, pe cale de constituire, 3%/venit, neplatitor de tva. ce datorii fiscale am de la data la care inregistrez firma?
primele luni nu voi avea activitate, trebuie totusi sa declar ceva si unde?
apoi contabilitatea primara pot s-o tin chiar eu, dar mai departe nu ma descurc, ce trebuie facut?
multumesc pentru raspunsuri.
In principiu, in cursul anului tot contabilitate primara o sa faceti: completare registru de casa, receptii la facturi, balante lunare, etc. Contabilul autorizat va trebuie la intocmire si semnare bilant.
Sa inteleg ca doriti sa va infiintati o microintreprindere, platitoare de impozit pe venit 3%. In maxim 60 de zile de la infiintare sa va angajati minim o persoana cu contract de munca. Altfel automat va trece la platitor de impozit pe profit 16%.
Trebuie sa depuneti declaratiile normale. Vedeti pe forum ca au mai fost deschise subiecte pe tema declaratiilor obligatoriu de depus si cu termenele lor.
Odata ce veti avea un salariat va trebui sa depuneti electronic declaratia 112 pentru contributiile sociale si impozitul pe salariu. Va trebui sa va achizitionati certificatul digital pentru a semna electronic.
da, asta imi doresc, si inca nu m-am lamurit daca ma pot angaja tot pe mine. este posibil?
si unde gasesc oare contabili dispusi sa faca lucrul acesta, caci toti cei pe care i-am gasit nu ofera decat pachet complet de servicii contabile, pe care trebuie sa recunosc ca nu mi le permit acum.
Va puteti angaja si dvoastra si chiar cu 2 ore functie de activitatea prestata.Ca sa va faca cineva bilant, va costa destul de mult.Nu uitati sa va achizitionati registrul unic de control de la administratie, atat pt.sediul social cat si pt.punct de lucru.Succes