avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Microintreprindere contabilitate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Microintreprindere contabilitate

Buna ziua,

Vrem sa facem o microintreprindere, 2 proprietari, fara angajati. Avem un venit din servicii afiliere, adica la sfarsit de luna ni se vireaza o suma pe card. Intrebarea mea este cum ar fi cel mai bine sa facem contabilitatea, nu avem nevoie de un contabil lunar, se poate ca noi sa avem documentele de incasari si la sfarsit de an un contabil sa semneze pentru o suma fixa, sau care este varianta cea mai buna pentru noi?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:17, 21 Octombrie 2020
Trebuie sa va tineti personal daca va pricepeti contabilitatea (sa va completati registrul de casa, registrul jurnal, registrele pentru incasari si plati, etc) pentru microintreprindere macar trimestrial si cu balanta la trimestru pentru ca tot trimestrial ca srl microintreprindere trebuie sa depuneti singuri prin internet cu semnatura electronica declaratia 100 la finante cu impozitul pe venitul microintreprinderii 3% (pana pe 25 a lunii urmatoare terminarii fiecarui trimestru). Si tot trimestrial e si termenul de plata al acestui impozit. Veti avea neaparat nevoie de un contabil autorizat membru ceccar anual pentru a va intocmi si semna bilantul contabil pana la 31 mai pentru anul precedent, fara de care nu va puteti scoate profitul sub forma de dividende. Cu acest contabil puteti colabora pentru cateva zile doar atunci cand trebuie sa va faca actele, in baza unui contact de prestari servicii contabile cu factura si chitanta.
Plata facturii lunare pentru serviciile prestate sa fie facuta in contul bancar al firmei, nu in cel al persoanei fizice.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Octombrie 2020
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii la stat srl sau pfa consultanta hr gbrlcostache gbrlcostache Sunt angajata la privat in domeniul HR.Doresc sa stiu ce alta forma de organizare m-ar avantaja, daca nu as mai fi angajata si as avea SRL sau PFA, sau ce mai ... (vezi toată discuția)
Cum se procedeaza cu contabilitatea la srl? sierra sierra Urmeaza sa infiintez un SRL ca asociat unic-administrator, ca sa-mi deschid un magazin de bijuterii din metale pretioase. Probabil ca in primele 8 luni nu voi ... (vezi toată discuția)
Bilant/balanta 2018 ioana roxana muresan ioana roxana muresan Am infiintat anul acesta in Octombrie un SRL neplatitor de TVA. Desfasuram 2 activitati: activitatea principala este producator mobila, activitatea secundara ... (vezi toată discuția)