avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... hartuire si divulgare date banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

hartuire si divulgare date banca

Buna ziua!
In urma cu 3 ani am facut un credit la ...o banca.Am platit ratele 2 ani,iar al treilea cand am putut, tinand cont ca am ramas fara serviciu,dar totusi le-am platit.Mentionez ca in momentul de fata am 3 rate restante,pe care chiar nu am avut din ce sa le mai platesc.Am intrebat la banca daca exista vro posibilitate de reesalonare sau de amanare a platii cateva luni, urmand dupa aceea sa platesc si din urma, iar raspunsul a fost nu,deoarece nu am un loc de munca.Pai daca aveam,nu era clar ca nu mai eram restant? In fine..problema este alta.Ca m-am saturat de nesimtirea si hartuirea functionarilor de la aceasta banca, am ajuns inclusiv la psiholog din cauza lor. Dupa miliarde de telefoane de amenintare, au avut o alta idee.S-au dus acasa la parintii mei (in alt oras) si au inceput hartuirea si amenintarea lor. Mama mea are probleme grave de sanatate (2 preinfarcturi plus..multe altele) si s-a speriat foarte tare din cauza acestor amenintari, inclusiv ca le vor executa lor silit casa (care este pe numele lor,nu al meu).Din aceasta cauza, starea ei de sanatate s-a agravat considerabil.
Mentionez ca eu nu am nimic pe numele meu,iar creditul nu este ipotecar si nici cu vreun girant,ceva.
In plus, reprezentantii acestei banci au inceput de ceva timp sa divulge datele mele, restantele,valoarea creditului oricui este dispus sa-i asculte.Asadar, parintii si vecinii lor stiu toti de situatia mea.Tinand cont ca parintii mei nu stiau de acest credit si nici nu trebuiau sa afle, acestia nu mai vorbesc cu mine.
Mai nou, la un apel telefonic de-al bancii, a raspuns (pe tel.meu) o prietena, care le-a cerut si ea aceste date: ce sume am restante, cat mai am de platit etc. Credeti ca i-au raspuns ca e confidential?In niciun caz.Bine-nteles ca i-au dat si ei toate datele.
Intrebarea mea este urmatoarea: este normal asa ceva? Pentru ca ma gandesc foarte serios (din cauza prejudiciilor aduse: starea de sanatate a mamei, parintii nu mai vorbesc cu mine, toata lumea afla de datoriile mele si mi-e rusine sa mai dau ochii cu cineva, psihologul la care am ajuns din cauza stresului si hartuirii lor...) sa-i actionez in justitie, inclusiv cu cerere de daune. Daca amiabil si cu bun simt nu se poate rezolva/ discuta, atunci ...asta e singura solutie ramasa. Mentionez ca nu vreau sa ma imbogatesc din daune, le cer 1 ron/ 10 ron dar doar sa le dea. Acum...pot actiona in justitie atat persoana care a divulgat datele si face presiuni cat si banca sau doar banca? Pentru ca i-as actiona pe ambii.Si daca am sanse de reusita si temei.
Am gasit si 2 legi care spun ca nu au voie sa divulge informatiile dar cum eu nu am pregatirea necesara,poate ma ajuta cineva. Legile respective le-am gasit in cautarile mele pe acest forum si sunt: legea 58/2008 (art.8, cap. 49,50,51,52,53,54,55) si OUG 99/2006, art. 111.
Va multumesc din suflet.


P.S. Conform noului cod penal/ civil, exista posibilitatea sa ma leg inclusiv de hartuirea lor?Macar sa rezolv problema cu parintii, sa nu se mai posteze la ei in fata casei si sa-i ameninte. Pe mine n-a decat sa ma sune 1000 de ani de acum incolo,inclusiv sa ma execute silit.Sa vad ce o sa-mi ia. De platit, oricum vreau sa platesc (asa sunt eu,poate un om prea coresct pentru tara in care traim), insa o voi face cand voi avea cum.
Va mutumesc inca o data.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Ianuarie 2012
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: nelager , utilizator 08:20, 26 Ianuarie 2012
Legea nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Au voie sa vina la usa creditorii? Mihaela 2018 Mihaela 2018 Buna ziua, Am fost girant pentru un prieten acum aproximativ 3 ani (nu stiam decat noi doi aceasta intelegere). Acesta, de curant si-a pierdut locul de munca ... (vezi toată discuția)
Executare silita herminac herminac Buna ziua! Am restante la credit din cauza faptului ca am ramas fara serviciu. Angajatii bancii (sau cei ai firmei de recuperare cred, din cauz limbajului si ... (vezi toată discuția)
As dori un sfat, o indrumare referitor la bullying psihologic. ... I_O_VDM I_O_VDM As dori un sfat, o indrumare referitor la bullying psihologic. Cum pot actiona legal impotriva unei vecine care lucreaza in justitie, cu care eu nu vorbesc din ... (vezi toată discuția)