avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

Buna ziua!
Am restante la credit din cauza faptului ca am ramas fara serviciu. Angajatii bancii (sau cei ai firmei de recuperare cred, din cauz limbajului si tipetelor folosite in convorbirile telefonice,care oricum se dau drept angajati ai bancii) din pacate nu stiu ce este o rezolvare amiabila sau macar o convorbire de bun simt.Din aceasta cauza, de ceva timp nu am mai raspuns la tel, pt ca de fiecare data am parte de injurii,tipete si vesnica intrebare"ce-am facut cu banii lor".Din acest motiv, au trecut la hartuirea familiei mele (mentionez ca nu locuim in acelasi oras).Aceleasi injurii, amenintari etc.
Acum cateva zile am primit un mesaj ca se trece la executarea silita a casei parintilor (mentionez ca eu nu posed niciun bun pe numele meu), fiind invocat faptul ca eu sunt mostenitorul de drept.(casa este pe numele parintilor, eu nu am nicio legatura).
Este posibil acest lucru? Sau doar incearca prin astfel demetode josnice sa sperie lumea, cu gandul ca poate rezolva problema?
Si a doua intrebare-este legal sa divulge oricui (familie, prieteni,vecini) suma creditului meu, suma restanta etc?Aceste info n-ar trebui sa fie confidentiale?
Va multumesc din suflet si astept un raspu cat mai curand!
Cel mai recent răspuns: ADIEXE , utilizator 20:12, 25 Ianuarie 2012
Nu poate sa execute proprietatea unui tert,care nu detine calitatea in contractul de imprumut acordat dvs
Modalitatea de impunere din partea creditorului sau a recuperatorilor,pentru determinarea recuperarii debitului,de cele mai multe ori depaseste limita decentei si a prevederilor legale in vigoare
Contractul de imprumut este facut pur si simplu,cum se spunea prin reclame, doar cu buletinul.Nu are nici ipoteca,nici giranti,absolut nimic.Deci este inca o incercare de intimidare a acestor...nu am un cuvant pe care sa-l folosesc care sa-i poata descrie.
Va multumesc mult si astept un raspuns,va rog, si pentru cea de-a doua intrebare: chiar au voie sa divulge informatii personale asa..oricui este interesat sa-i asculte sau oricui intreaba?Mie nu mi se pare normal acest lucru. Mentionez ca am o prietena care le-a raspuns la tel cand ma sunau si s-au apucat sa-i insire si ei ce sume am de plata, ce credit am laut etc.Asta dupa ce au spus parintilor (care nu stiau de credit si care din aceasta cauza nu mai vorbesc cu mine de cateva luni,mama fiind aproape de un preinfract din cauza lor- s-au speriat ca s-au dus cu amenintari peste ei, iar ei nu au posibilitatea de a ma ajuta-ambii sunt pensionari).Asta ca sa nu mai spun ca mai au putin si se muta cu cortul (reprezentantii bancii sau..ai cui or fi) in fata casei.Zilnic aproape depun presiuni asupra parintilor. Nu vreau sa-mi imaginez ce se poate intampla daca se duc si le spun si lor ca le executa casa- mi-e frica sa nu se ajunga la o tragedie. Ce e de facut in acest caz?
Mentionez ca nu mai am loc de munca de la inceputul verii si nu beneficiez nici de somaj.Am platit cum am putut pana acum 3 luni, de cand chiar nu am mai avut posibilitatea.Si nici nu ai cu cine discuta si rezolva cumva problema...sume mai mici, marirea perioadei de creditare etc.
Ce ma sfatuiti sa fac in acest caz? Eu chiar vreau sa achit creditul, cu toate ca se pare ca nu prea au ce sa-mi faca, decat eventual sa-mi puna poprire pe salariu in cazul in care imi voi gasi un loc de munca.Chiar nu exista nicio alta solutie?
Va multumesc!
DECI: parintii dvs. sa faca foarte bine si sa depuna o plangere la politie impotriva recuperatorilor sau a functionarilor bancii care hartuiesc fara baza legala. Dvs., in momentul de fata, dat fiind lipsa de respect si tact, veti incuraja acest gen de practica dorind sa va platiti datoriile. Daca va mai suna, spuneti ca datorita lipsei de respect, solicitati daune morale, daune reflectate in suma pe care o aveti de platit. Depuneti plangere la protectia consumatorului pentru modul in care vi se adreseaza. Este bine, sa inregistrati viitoarea convorbire. Daca nu mai e nimeni care sa fi garantat in contract, dvs. sunteti SINGURUL urmaribil, cel putin 3 ani pana intervine prescriptia. In cazul in care demareaza procedura de executare silita, aceasta prescriptie se intrerupe, totusi, executarea se perima in 6 luni, daca nu s-a efectuat nici o actiune.
Ok,multumesc mult pentru raspuns. Si inca o intrebare..ce inseamna mai exact executarea se perima in 6 luni? nu prea sunt la curent cu termenii..imi cer scuze :)
Perimarea executarii silite, intervine atunci cand in decursul a 6 luni, DE CAND S-A OBTINUT INCUVIINTAREA EXECUTARII SILITE DE LA INSTANTA TERITORIALA, nu s-a intreprins nici o masura de executare silita: POPRIRE SAU SECHESTRU(n-au legatura somatii sau mai stiu eu ce).
Totusi, pentru a da informatii mai exacte, creditorul, dupa ce executorul a depus un pv de stabilire a imposibilitatii de executare silita, dat fiind insolvabilitatea debitorului, termenul incape sa curga cu inca trei ani, termen in care creditorul poate incepe o alta procedura de executare silita.
Revebnind la celalalt subiect, privind protectia informatiilor personale, DA, se incalca dreptul la informatiile confidentiale. Exista cumva, vre-o hotarare judecatoreasca in care sa se admita reclama negativa...si doar in cazul persoanei juridice din cate stiu eu, ca o consecinta a sentintei PENALE?- pentru ca doar in cazul asta e valabil.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Ianuarie 2012
ADIEXE, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hartuire si divulgare date banca herminac herminac Buna ziua! In urma cu 3 ani am facut un credit la ...o banca.Am platit ratele 2 ani,iar al treilea cand am putut, tinand cont ca am ramas fara serviciu,dar ... (vezi toată discuția)
Perimarea efectiva a titlului de executare silita individ individ Mentionez ca din cauza problemelor si din cauza unor amenintari si probleme cu clientii bancilor si persoanele de la recuperatori am renuntat efectiv sa ... (vezi toată discuția)
Informatii confidentiale platinet platinet Buna, va rog sa ma ajutati sa aflu ce pot sa fac, in cazul in care informatii confidentiale referitoare la contul meu, credite, sold, data scadentei au fost ... (vezi toată discuția)