avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Perimarea efectiva a titlului de executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Perimarea efectiva a titlului de executare silita

Mentionez ca din cauza problemelor si din cauza unor amenintari si probleme cu clientii bancilor si persoanele de la recuperatori am renuntat efectiv sa mai platesc, am vazut pe net ca toate cele 4 contracte care le aveam sunt solutionate si investite cu titluri executorii dupa cum urmeaza. datele primului -10.09.2010 si ultimului din cele 4 cazuri -26.10.2011 ultimul mentionez ca e pentru un card de credit la care eu nu mai platisem din luna 09 anul 2008 deci care normal trebuia sa fie prescris. Am citit mai multe forumuri de pe site-uri de specialitate la unele am constatat ca daca in termen de 6 luni de le executarea silita nu sa realizat nimic se perima executarea silita, in alte parti am constat ca termenul e de 3 ani dar 3 ani pina la perimarea dreptului de a se cere executarea silita in cazul meu sa cerut deci care e realul termen de a se prescrie termenul de executare silita, deci nu pina expira dreptu de a se putea cere ci pina cand expira efectiv. Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: individ , utilizator 16:09, 8 Februarie 2012
In temeiul art. 389 alin. 1 Cod procedura civila ”
Daca creditorul a lasat sa treaca 6 luni de la data indeplinirii oricarui act de executare, fara sa fi urmat alte acte de urmarire (s. n. G. P.), executarea se perima de drept si orice parte interesata poate cere desfiintarea ei.
Art. 389. - Daca creditorul a lasat sa treaca 6 luni de la data indeplinirii oricarui act de executare, fara sa fi urmat alte acte de urmarire, executarea se perima de drept si orice parte interesata poate cere desfiintarea ei.
In caz de suspendarea executarii, termenul de perimare curge de la incetarea suspendarii.
Daca se face o noua cerere de executare, se va face mai intai, o noua somatie, la care nu se va mai alatura titlul ce se executa.
Nu inteleg, daca se desfiinteaza se poate cere din nou o cerere de executie referitor la acelasi dosar ? si cum se poate suspenda executarea daca au trecut mai mult de 6 luni, i care nu sa intreprins nici o somatie nimic.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Februarie 2012
individ, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perimarea executarii silite badila steluta badila steluta bunaziua! pot considera perimata continuarea executarii silite daca in 2009 luna oct. am primit somatii , si toate actele necesare demersului de incepere a ... (vezi toată discuția)
Cerere de executare anna2000 anna2000 In cadrul contestatiei la executare s-a admis exceptia perimarii. In aceeasi zi, creditorul depune la executor o noua cerere de executare. Executorul emite o ... (vezi toată discuția)
Executare judecatoreasca danielciuca danielciuca daca trec 6 luni in care executorul nu face nici un act de executare desi are liber la aceasta, poate sa mai ceara executarea dupa ce instanta costata ... (vezi toată discuția)