avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 982 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Au voie sa vina la usa creditorii?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Au voie sa vina la usa creditorii?

Buna ziua,
Am fost girant pentru un prieten acum aproximativ 3 ani (nu stiam decat noi doi aceasta intelegere). Acesta, de curant si-a pierdut locul de munca si pana a reusit sa se reangajeze a ramas in urma cu plata ratelor. De ceva timp a inceput achitarea lor (in loc de 1200 lei pe luna a achitat 800 lei), dar cei de la banca au trimit la adresa unde am declarat ca stau un reprezentant pentru inmanarea unei notificari. Acest Ofiter de Colectare Debite a dat informatii legate de contractul de creditare unei persoane care nu este implicata in acest contract. Pe langa informatiile personale a mai si amenintat ca daca nu achit eu, ca girant, o sa vina sa ma caute la serviciu, o sa revina si pe acasa si o sa-ma execute. Este corect sa vorbeasca cu a treia persoana care nu este trecuta pe contractul de creditare si sa vina sa ameninte la adresa? Din cate stiu eu nu au voie sa apara la usa girantului si nici sa divulge informatii personale (cu noua lege care a aparut in luna mai 2018). Persoana terta este mai in varsta si s-a panicat deoarece nu cunoaste legile si crede ca banca o sa-i vanda casa deoarece i-a comunicat Ofiterul ca se va face orice pentru recuperarea debitului. Multumesc pentru ajutor!
Ultima modificare: Miercuri, 21 Noiembrie 2018
Mihaela 2018, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 09:11, 21 Noiembrie 2018
Drepturile trebuie exercitate cu bună -credința.
Creditorul sau reprezentantul sau au dreptul de a vorbi cu debitorul.
Nu au însă dreptul la hărțuire, amenințări, etc.

Dacă considerati ca s-au încălcat drepturi puteți sesiza justitia daca sujtetindirect vătămate dar în astfel de cazuri trebuie analizată cu atentie situatia de avocat mai inainte de sesizarea instanței.
Este genul de proces cu grad de dificultate ridicat deoarece este un proces atipic.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Noiembrie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hartuire si divulgare date banca herminac herminac Buna ziua! In urma cu 3 ani am facut un credit la ...o banca.Am platit ratele 2 ani,iar al treilea cand am putut, tinand cont ca am ramas fara serviciu,dar ... (vezi toată discuția)
Legalitate imprumut si dobanda car leus leus Va rog o parere in legatura cu urmatoarea speta.aspura careia am o mare nedumerire. La CAR-rile tip Asociatii CAR al pensionarilor exista urmatoarea ... (vezi toată discuția)
Amenintari de la o ''banca'' Andrwea Andrwea Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si sa-mi spuneti ce drepturi am in situatia in care o cunostinta a imprumutat bani de la ''banca'' si am fost oarecum ... (vezi toată discuția)