avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... ce se intampla daca nu ma prezint la primul termen ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

ce se intampla daca nu ma prezint la primul termen intr-un proces?

Buna ziua. Ce se intampla daca nu ma prezint la primul termen intr-un proces? Am avut la cineva un spatiu comercial inchiriat, am bagat multi bani in el, am pierdut totul, si ultima factura nu am reusit sa o platesc, iar respectivul, m-a dat in judecata pentru recuperarea sumei, asta dupa ce i-am umplut buzunarele cu bani, nu asta conteaza. Doar voiam sa stiu, daca nu ma prezint la primul termen, se amana? deoarece as prefera sa nu ma prezint la primul termen, inca nu am gasit un avocat.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 16:32, 25 Ianuarie 2012
Este de preferat sa aratati respect si buna credinta fata de instanta de judecata
Aveti dreptul sa adresati cerere catre instanta ,prin care sa solicitati amanarea judecatii cauzei,intemeiata pe disp art 156 cod procedura civila,respectiv lipsa de aparare si dispunerea de nou termen de judecata
Depuneti pana la primul termen o cerere pentru angajare aparator. Instanta va acorda un termen in acest sens. Atentie ca la al doilea termen nu veti mai putea invoca lipsa unui aparator si nu veti mai putea cere un termen in acest sens.
Daca sunteti in procedura somatiei de plata, asa cum cred ca se intampla dat fiind faptul ca ati acceptat o factura si nu ati achitat-o la termen, cauza nu se va amana, ci se va judeca pe fond.
Daca sunteti intr-un proces pe calea comuna si nu depuneti Intampinare pierdeti dreptul de a propune probe.
In oricare dintre cele doua variante pierdeti procesul.
Simplu nimic, vei fi citat la al 2-lea termen, numai bine!
Nu este obligatoriu sa se accepte cererea pentru lipsa de aparare, dar puteti sa incercati.
Mai bine va duceti acolo, la termen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amanare proces civil executare dobrevictor dobrevictor Buna ziua, Care ar fi consecintele neprezentarii la primul termen de judecata al unui proces civil de intoarcere executare? Mentionez ca trebuie sa ma ... (vezi toată discuția)
Amanare un termen daca n-am avocat masayoshi masayoshi Se poate cere aceasta doar la primul termen sau la orice termen? (vezi toată discuția)
Termen amanare victor11 victor11 Buna ziua. In data de 26 ian 2011 am termen intr-un proces civil la care nu ma pot prezenta din cauza faptului ca la aceeasi data am de sustinut un examen ... (vezi toată discuția)