avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... contestatie despagubire rca pentru dauna totala
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

contestatie despagubire rca pentru dauna totala

Buna ziua!
Va rog sa imi spuneti si mie unde as putea sa gasesc un model de contestatie pentru despagubire rca dauna totala sau cum sa formulez una.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ciobanu Vasile , Mediator 08:18, 27 Ianuarie 2012

Sa inteleg ca sinteti nemultumit de valoarea despagubirii acordata de o soc. de asigurari in cazul unei daune totale?
Nu exista un model standard pentru acest tip de contestatie.
Am sa incerc sa formulez citeva sugetii si sa vi le trimit ca mesaj privat.
In primul rand trebuie sa solicitati sa vi se prezinte modul de calcul care a dus la acea suma. Apoi confruntati datele cu cele prevazute in Ord. 14 / 2011 iar daca suma calculata este eronata sesizati acest lucru in scris atat catre societatea de asigurari cat si catre CSA.
Va multumesc pentru raspunsuri!
Stiu ca o sa ma lupt cu morile de vant si ca este foarte putin probabil sa castig ceva dar o sa incerc pentru ca nu mi se pare deloc corect ca dintr-o masina care care arata si functiona impecabil din cauza unui dobitoc beat la volan sa raman cu bani pentru o bicicleta.
Solicitati modul de stabilirea a cuantumului despagubirii
Faceti obiectiuni la modul de stabilire a despagubirii
Convocati asiguratorul la conciliere directa
Actionati asiguratorul in judecata
Dauna totala se acorda si..functie de vechime automobil. Recititi polita RCA. Puteti face contestatie, trimisa cu confirmare de primire la sediul firmei de asigurari. Sansele de reusita sunt ....foarte mici!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz plata dauna rca ardaf zenyt zenyt Buna Seara!Am si eu o problema cu cei de la ardaf...In data de 4 nov 2010 un cetatean cu o dacie nu s-a asigurat si mi-a \"taiat\" calea,rezultand daune atat ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca la astra asigurari marcyz marcyz In urma unui accident auto soldat cu dauna totala a masinii, prin polita rca de la astra asigurari se desbagubeste la ce valoare? (vezi toată discuția)
Problema cu asiguratori alina_1983 alina_1983 accident produs in 2011 - rezultat dauna totala. asiguratorul RCA nu incadreaza corect vehiculul la starea buna de intretinere, ci la stare medie si nu achita ... (vezi toată discuția)