avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cedare mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cedare mostenire

In familia tatalui meu sunt 4 frati, toti mostenitori ai unei case, dupa moartea parintilor lor.Unul din frati i-a cedat tatalui meu partea lui de casa. Acum tatal meu are in total jumatate din casa.Intrebarea mea este daca tatal meu poate sa imi cedeze jumatatea lui de casa ,adica sa devin proprietar pe jumatatea lui de casa. Daca se poate, spuneti-mi va rog frumos cum sa procedez.
Cel mai recent răspuns: Aurelian Cîcu , Consilier juridic 17:39, 3 Noiembrie 2008
In principiu asa cum a procedat fratele tatalui cu partea sa de mostenire, poate face si tatal dumneavoastra. Donatie sau contract de vanzare-cumparare dar autentificate la notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedarea unei cote din moștenire --clau-- --clau-- Bună ziua,suntem doi moștenitori (frați), am făcut certificatul de calitate succesorală in care nu sunt specificate bunurile ci doar cota de 1/2 ce o avem ... (vezi toată discuția)
Donatie sau testament? lucille21 lucille21 Buna ziua, Bunica si tatal meu sunt proprietari 50-50 la un apartament dupa ce s-a facut succesiunea dupa bunicul meu ( tatal meu fiind singurul copil al ... (vezi toată discuția)
Vanzare drept proprietate annesis annesis Buna ziua, Eu detin 50% din cata parinteasca, iar mama 50%. Dupa moartea mamei toti fratii au cedat dreptul in favoarea surorii mele. eu doresc sa ii vand ... (vezi toată discuția)