avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cedarea unei cote din moștenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cedarea unei cote din moștenire

Bună ziua,suntem doi moștenitori (frați), am făcut certificatul de calitate succesorală in care nu sunt specificate bunurile ci doar cota de 1/2 ce o avem fiecare.Eu m-am răzgândit în privința cotei și doresc sa cedez surorii mele inca 1/2 din cota mea astfel încât ea să aibă 3/4 și eu 1/4.din total.Se poate? Dacă da, durează mult acest demers?Îl poate face orice notar sau numai cel care a făcut certificatul de calitate? Dacă ne gândeam mai repede puteam face certificatul de calitate cu cotele pe care le dorim?
Ultima modificare: Duminică, 4 Februarie 2018
--clau--, utilizator
Cel mai recent răspuns: --clau-- , utilizator 13:26, 4 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se poate. Cesiunea sau vânzarea de drepturi succesorale făcută de un moştenitor altui moştenitor se consideră a produce un efect declarativ, pentru că duce la lichidarea stării de indiviziune. Când această cesiune este făcută cu titlu gratuit, ea reprezintă o donaţie...
Actul poate fi intocmit /semnat si de catre/la alt birou notarial decat cel care a intocmit /emis certificatul de mostenitor
Ultima modificare: Duminică, 4 Februarie 2018
ContSters454516, utilizator
Dar poate fii contestată ulterior această cedare?Eu vreau sa renunț la certificatul de calitate de moștenitor pe care îl am dar dacă sora mea vrea să-și asume întreaga moștenire i-aș ceda ei dar dacă se răzgândește și contesta aceasta vânzare/donare aș putea regreta că nu am renunțat la certificat.Ce mă sfătuiți să fac?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedare mostenire paveldaniela paveldaniela Ce formular trebuie folosit la notar pentru a imi ceda surorile terenul mostenit de la parinti?Ele sunt in Spania.Va rog daca puteti sa imi aratati un model.Va ... (vezi toată discuția)
Cedare mostenire danutzelutz danutzelutz In familia tatalui meu sunt 4 frati, toti mostenitori ai unei case, dupa moartea parintilor lor.Unul din frati i-a cedat tatalui meu partea lui de casa. Acum ... (vezi toată discuția)
Succesiune gigelas gigelas Buna ziua, -Dupa decesul persoanei X,au ramas mostenitori: sotia lui X si cei 2 copii majori ai lui X. -Sotia si unul dintre copii doresc sa dezbata ... (vezi toată discuția)