sunt insarcinata in luna a 9a pana pe 15 februarie trebuie sa nasc. contractul meu de munca este pe o perioada determinata pana in momentul cand se intoarce alta colega din concediul de crestere a copilului. ea vrea sa se intoarca la inceputul lunii martie .ma poate afecta intoarcerea ei ? mai pot intra in concediu de cresterea copilului daca ea se intoarce pana intru eu sau dupa ce nasc nu mai conteaza cand se intoarce?
Art. 2
(1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia optional de urmatoarele drepturi:
a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, precum si de o indemnizatie lunara;
b) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, precum si de o indemnizatie lunara.
(2) Indemnizatia lunara prevazuta la alin. (1) lit. a) se stabileste in cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni si nu poate fi mai mica de 600 lei si nici mai mare de 3.400 lei.
(3) Indemnizatia lunara prevazuta la alin. (1) lit. b) se stabileste in cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni si nu poate fi mai mica de 600 lei si nici mai mare de 1.200 lei.
Va recomand citirea OUG 111/2010, revenind cu eventuale nelamuriri.
Eventual sa citeasca si Legea nr.132/2011 si OUG nr.124/2011 care modifica si completeaza OUG nr.111/2010 ...
Art.2 din OUG nr.111/2010 :
.....
(2) Indemnizatia lunara prevazuta la alin. (1) lit. a) se stabileste in cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni si nu poate fi mai mica de 1,2 ISR si nici mai mare de 6,8 ISR
(3) Indemnizatia lunara prevazuta la alin. (1) lit. b) se stabileste in cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni si nu poate fi mai mica de 1,2 ISR si nici mai mare de 2,4 ISR.
....
unde ISR = indicatorul social de referinat , care in prezent are o valoare de 500 lei.
la 1 februarie am nascut, contractul meu de munca expira cand se intoarce colega mea .ea vrea sa se intoarca cu data de 1 martie. eu mai beneficiez de indemnizatie? pt ca m-au sunat de la munca si mi-au zis ca ar fi o problema si ca nu mai beneficiez de indemnizatie pt ca nu se termina cele 42 de zile postnatale pana se intoarce colega.am citit legea si nu ar trebui sa ma afecteze pt ca am nevoie de 12 luni pana la nastere. cum sa ii fac sa inteleaga pe cei de la servici?