In luna Noiembrie 2011 am platit taxa de poluare la Finante pentru un Opel adus din Germania. Mentionez ca am inaintat o contestatie impotriva deciziei de calcul, care bineinteles mi-a fost respinsa ca neintemeiata.
Imi dati un sfat, va rog, cum ar trebui sa procedez, sa-mi recuperez 25% din taxa acum sau sa dau in judecata statul pentru recuperarea ei 100%, cand se castiga procesul. S-a modificat ceva in modul de abordare a unui astfel de proces, sansele de castig sunt aceleasi de cand cu posibilitatea recuperarii a 25% din suma initiala?
Ceea ce ma retine este ca daca vreau sa o revand am auzit ca as putea avea probleme cu vanzarea, adica cumparatorul ar trebui sa plateasca el taxa de poluare, chiar daca pentru autoturismul meu s-ar demonstra ca taxa e nelegala?
Parerea mea e ca ati indreptat o actune impotriva....cui trebuie sa respecte legea asa cum e ea. Sfatul meu e, ca fiind singura posibilitate sa se mai respecte legile in tara asta condusa de cacati, sa angajati un avocat, ca macar sa fie taxati cu plata onorariului avocatului, cei ce va manjesc statutul de cetatean cu drepturi depline constitutionale.
Nu am inteles din enunt daca ati urmat pasii procedurali in instanta, iar daca prin hotarare definitiva si irevocabila vi s-a respins cererea. Este ciudat pentru ca se admit majoritatea actiunilor pentru recuperarea taxei in instanta.
Puteti contesta in instanta raspunsul negativ de la Finante, in contencios administrativ, pentru recuperarea integrala a sumei. Taxa s-a platit sub vechea lege, care s-a demonstrat ca e neconstitutionala si contrara normelor UE, de aceea consider ca se poate recupera toata suma. Aproape toti care au deschis proces au castigat.