vreu sa divortez de sotul meu care el este plecat in starainatate de 6 ani.avem un copil de 12 ani impreuna copilul este in grija mea,eu nu am servici momentan,va rog sa ma ajutati cu un sfat.multumesc anticipat.
Daca sunteti de comun de acord cu desfacerea casatoriei, incredintarea minorului si partajul, puteti divorta rapid la notar, prin mediere sau in instanta.
Aveti posibilitatea de a sesiza instanta de judecata in a carei raza teritoriala domiciliati, in vederea desfacerii casatoriei prin divort (din culpa comuna sau din culpa exclusiva a sotului parat ) , pentru exercitarea autoritatii parintesti numai de catre dumneavoastra , tatal fiind absent de o perioada de timp insemnata din viata de familiei, pentru plata pensiei de intretinere , in raport de venitul net obtinut, dovedit , insa nu mai putin de salariul minim pe economia nationala al carei rezident este sotul dumneavoastra.
In caz ca nu exista un acord cu privire la numele dobandit prin incheierea casatoriei , instanta de judecata va dispune , pentru motive concrete, mentinerea acestuia, sau revenirea la numele anterior.
Prezenta paratului nu este obligatorie.Sigur ca punctul sau de vedere , mentionat in intampinare sau in tranzactie, poate duce la scurtarea duratei procesului de divort.
Divort
danaro
Buna ziua,
Apelez pe aceasta cale deoarece am nevoie de un sfat. Fratele meu este casatorit din 1987 si in urma acestei casatorii a rezultat un baiat. ... (vezi toată discuția)
Divort rapid
catalina1276
Pot sa ma adresez instantei de judecatorie din orasul unde lucrez (care este diferita de cea de domiciliu)?
Pot divorta si fara avocat? Ar putea fi in divort ... (vezi toată discuția)