avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... spor doctorat 2012
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

spor doctorat 2012

Vreau sa va intreb ce parere aveti despre acordarea sporului de doctorat pt cei care si-au obtinut titlul de doctor dupa 1 ian 2010. OUG 80/2010 aprobata, modificata si completata de legea 283/2011 prevede la art.II, art 1 ca in anul 2012 se va mentine nivelul salariilor si sporurilor, compesatiilor etc existente in luna decembrie 2011. Deci, cu alte cuvinte, se va mentine sporul de doctorat pt cei care l-au obtinut pana in dec 2009 sub forma de plata compensatorie tranzitorie. Dar aceeasi OUG la art II art. 2 eu zic ca elimina discriminarea pt cei care au obtinut titlul dupa dec 2009 prin urmatoarea mentiune: "in anul 2012, pentru personalul nou-incadrat pe functii, pentru personalul numit/incadrat in aceeasi institutie/autoritate publica pe functii de acelasi fel, precum si pentru personalul promovat in functii sau in grade/trepte, salarizarea se face la nivelul de salarizare in plata pentru functiile similare din institutia/autoritatea publica in care acesta este incadrat." Deci, eu inteleg, ca trebuie sa obtin acelasi venit ca si colegul meu care are aceeasi functie ca si mine. Ce parere aveti?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:46, 11 Octombrie 2014
Dacă legea prevede acelaşi nivel de salarizare pentru funcţii similare, cu atât mai mult se va aplica principiul în cazul a două funcţii identice.
Doua functii identice pot avea si salarii diferite ..
se refera la faptul ca se tine cont de grade si de vechime, dar nu de spor.
si totusi cunosc o persoana( doctor in 2009) care are are prevazut in fluturasii din 2010 si 2011 un spor de doctorat de 300 roni (pe langa gr 1 si vechime - acestea doua fiind ca ale mele).
aici se vede cel mai bine discriminarea.

faceti rost de fluturasii celor cu doctorat in 2009 (din anii 2010 si 2011) si intentati proces. pe langa discriminare prin articole de lege, se vede si discriminarea financiara.
As dori sa aflu opinia dvs in legatura cu urmatorul caz: am actionat in judecata unitatea la care lucrez pentru discriminare, ca o consecinta a schimbarii legislatiei fata de sporul de doctorat, eu intrand sub incidenta OG 1/2010, obtinand titlul de doctor in 2012. Instanta de fond de la Braila mi-a respins actiunea in 2014, bazandu-se inclusiv pe o decizie a CCR din 2013 si neglijand o alta decizie a CNCD, tot din 2013, care stipula in mod clar ca actiunea de introducere a sumei compensatorii doar pentru cei de pana la 31.12.2009 este discriminatorie. Am facut apel la CA Galati, care a confirmat sentinta data la Braila, respingand irevocabil in luna iunie 2014 actiunea. Surprinzator, la Trib. Valcea, o colega, fix in aceeasi situatie cu mine, a castigat inclusiv sumele din urma, instanta dandu-i castig de cauza. Angajatorul ei nu a facut apel, astfel incat sentinta a ramas definitiva (am verificat cu ajutorul portalului), mai mult, instanta respingand in aceeasi sedinta cererea angajatorului de a apela la CCR. In situatia mea, in afara de a trimite o plangere la CEDO (pe care oricum o am in lucru), ce as putea face? Va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 10 Octombrie 2014
dalex21ro, utilizator
In tara nu prea mai aveti ce sa faceti, atat timp cat jurisprudenta in tara nu constituie izvor de drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor de doctorat dupa 1 ianuarie 2010 ctimss ctimss Va rog un raspuns, daca am obtinut titlul de doctor in anul 2010 pot beneficia de spor de doctorat avand in vedere Lg. 71/2015 de aprobare a OU 83 privind ... (vezi toată discuția)
Plata compensatorie tranzitorie pt sporul de doctorat adivaro adivaro Am sustinut in anul 2013 un examen de promovare la cercetator stiintific gradul III si detin titlul de doctor din aprilie 2010. In momentul de fatza mi s-a ... (vezi toată discuția)
Sporul de doctorat gaconst gaconst Am dobandit titlul de doctor in 2004. Printr-o eroare, nu am depus diploma de confirmare la serviciul financiar si nici nu am sesizat ca nu mi s-a platit ... (vezi toată discuția)