avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pentru conducere sub influenta bauturilor ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice

Buna seara!
In urma cu un an mi-a fost suspendat permisul dupa o tamponare usoara, in urma careia s-a depistat la testul cu etilotest o alcoolemie de 0,44. Dupa ce am dat declaratiile aferente la politie, am ajuns la IML dupa circa 1 ora si ceva de la accident, unde mi s-a recoltat sange. A rezultat, dupa 6 luni de asteptare, ca am av 0,7, respectiv 0,9 (in crestere). Am cerut o recalculare, a mai durat cateva luni pana mi-a aprobat-o, iar acum, dupa 12 luni de la accident, am sunat sa ma interesez de dosar, deoarece politistul care se ocupa de el nu s-a sinchisit sa ma sune si a aruncat pisica in bratele iml`ului. Mi-a spus ca au venit rezultatele, ca trebuie sa discute cu procurorul, respectiv ca ma va chema sapt viitoare pt a merge la procuror impreuna. A zis ca nu poate sa imi furnizeze detalii despre rezultate.
Va rog sa-mi spuneti care este procedura de aici inainte.. si daca am vreo sansa sa scap cu amenda administrativa.
Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 22:40, 25 Ianuarie 2012
Veti primi citatie de la procurorul de caz pentru a vi se prezenta materialul de urmarire penala(dosarul penal). Exista sanse sa primiti amenda administrativa daca ati colaborat cu organele de cercetare, nu au existat victime sau daune mari.
Nu au fost daune mari/victime si am colaborat cu ei, am vrut sa stiu ca am facut tot ce trebuie ca sa-mi pot recupera permisul.. mai devreme sau mai degraba mai tarziu.. Sper sa fie cum spuneti dvs si multumesc de raspuns, mi-ati mai ridicat moralul!
As mai avea o intrebare: ar fi indicat sa ma prezint cu un avocat cand voi merge la procuror sapt viitoare sau nu este necesar?
Alcoolemia fiind in crestere exista sansa ca in momentul accidentului aceasta sa fie sub 0,7. Din punct de vedere al conducerii unui vehicul sub influenta bauturilor alcoolice v-ati incadra in sfera contraventionala.
Fiind vorba insa si de un accident de circulatie problema se complica. trebuie analizat daca faptul ca erati sub influenta bauturilor alcoolice a fost factorul determinant al producerii. Cel mai convingator ar fi sa se poata demonstra ca accidentul de circulatie nu se putea evita nici in cazul in care nu va aflati sub influenta bauturilor alcoolice.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost depistat ca am condus sub influenta bauturilor alcoolice janneldark janneldark ce se intampla daca am fost depistat ca am condus sub influenta bauturilor alcoolice,iar etilotestul a aratat 0,7 alcoolemie?se poate sa nu fiu condamnat,doar ... (vezi toată discuția)
Prezumtia de nevinovatie dionis_31 dionis_31 Pana la o eventuala NUP a procurorului sau a unei decizii in instanta, presupun ca inca functioneaza prezumtia de nevinovatie. In ce conditii sau faza a ... (vezi toată discuția)
Accident cu alcoolemie si victima cld06 cld06 Acum 3 luni de zile am avut accident cu victima conducand sub influenta bauturilor alcoolice masurand 0.21 la testarea cu aparatul etilotest si 0.50 in singe ... (vezi toată discuția)