avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... urmarile nefaste ale demisiei
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

urmarile nefaste ale demisiei

Buna ziua. Cum sa incep.....Am decis sa plec dintro societate din cauza tratamentului folosit de catre angajator pentru angajati.Desi mi se aduceau acuzatii nefondate am considerat ca e mai bine sa parasesc firma legal,cu preaviz de demisie si toate procedurile.Doar ca pe parcursul perioadei mele de angajare,in jur de 5 ani am fost martora a multor nedreptati si vizibile incalcari ale legii.In primul rand lucrez la firma de cand aveam 16 ani,am lucrat o perioada foarte mare de timp fara contract,am fost obligata sa semnez anumite cereri de concediu fara plata pentru 2 saptamani,in fiecare luna.La un semnal de alarma tras de angajati ni sa spus ca nu are nici un efect asupra cartii de munca,ca nu se diminueaza perioada de lucru,doar ca anul acesta la o solicitare a fisei fiscale am vazut ca aveam si 200 d lei salariu pt o luna.Problema este ca eu am semnat doar ca nu stiam ce semnam. Au mai fost angajati care sau adresat ITM-ului dar nu au rezolvat nimic pentru ca angajatorul este o persoana influenta.De exemplu cand vine un control,si in sala se afla 6 ospatari,cei care stiu ca nu au contract sau activeaza pe o alta societate,pur si simplu acestia parasesc sala si nimeni nu sesizeaza absenta lor desi automat nr ospatarilor se reduce considerabil.Nu stiu ce sa fac pentru ca eu am dorit sa inchei colaborarea in conditii bune doar ca mi se aduc incontinuu foarte multe jigniri si afirmatii nefondate..MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: ContSters191851 , utilizator 19:10, 25 Ianuarie 2012
Puteti actiona in instanta pe angajator , pe dreptul muncii daca au fost unele masuri care au fost abuzive in ceea ce priveste drepturile salariale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim si act aditional ionuti ionuti Buna dimineata! Recent mi-am schimbat jobul si semnand CIM, mi se cere sa semnez si actul aditional ce contine clauza de confidentialitate, clauza de ... (vezi toată discuția)
Inselaciune? skol skol buna dimineata,nici nu stiu cum sa incep pt ca de cateva zile nici numai pot gandi de suparare.am fost la banca sa p[latesc rata si erau 2 operatori un baiat ... (vezi toată discuția)
Chemare in instanta a angajatorului, ce sanse am ? antonyc antonyc Vreau sa dau in judecata angajatorul, ajutati-ma sa aprecieze ce sanse am sa castig pe baza urmatoarelor motive 1) Sunt angajat de 6 luni dar nu am ... (vezi toată discuția)