avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Platitor de impozit casa
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Platitor de impozit casa

Buna seara,
Cum as putea sa aflu daca o persoana are in proprietatea sa un imobil, acesta nefiind din Bucuresti. Se poate afla de la Posta Romana din Bucuresti? sau telefonic de la taxe si impozite din localitra respectiva, dar telefonic? Sau ce alta posibilitate exista?

Va multumesc ,
O seara frumoasa
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 21:34, 26 Ianuarie 2012
Nu cred ca veti putea afla decat in cazul in care reprezentati o autoritate publica sau judiciara .

Astfel de informatii constituie " secret fiscal " asa cum este definit in Codul de procedura fiscala :
Art. 11 Secretul fiscal

(1) Funcţionarii publici din cadrul organului fiscal, inclusiv persoanele care nu mai deţin această calitate, sunt obligaţi, în condiţiile legii, să păstreze secretul asupra informaţiilor pe care le deţin ca urmare a exercitării atribuţiilor de serviciu.

(2) Informaţiile referitoare la impozite, taxe, contribuţii şi alte sume datorate bugetului general consolidat pot fi transmise numai:

a) autorităţilor publice, în scopul îndeplinirii obligaţiilor prevăzute de lege;

b) autorităţilor fiscale ale altor ţări, în condiţii de reciprocitate în baza unor convenţii;

c) autorităţilor judiciare competente, potrivit legii;

d) în alte cazuri prevăzute de lege.

(3) Autoritatea care primeşte informaţii fiscale este obligată să păstreze secretul asupra informaţiilor primite.

(3^1) Este permisă transmiterea informațiilor de natura celor prevăzute la alin. (1), inclusiv pentru perioada în care a avut calitatea de contribuabil:

a) contribuabilului însuși;

b) succesorilor acestuia.

(3^2) În scopul aplicării prevederilor alin. (2) lit. a), autoritățile publice pot încheia protocoale privind schimbul de informații.

(4) Este permisă transmiterea de informaţii cu caracter fiscal în alte situaţii decât cele prevăzute la alin. (2), în condiţiile în care se asigură că din acestea nu reiese identitatea vreunei persoane fizice sau juridice.

(4^1) Prin excepţie de la prevederile alin. (4), cazurile de nerespectare a legislaţiei financiar-fiscale pot fi făcute publice prin mass-media.

(5) Nerespectarea obligaţiei de păstrare a secretului fiscal atrage răspunderea potrivit legii.

Norme metodologice:
Norme metodologice:

Art. 11

11.1. În categoria informaţiilor de natura celor considerate a fi secret fiscal intră datele referitoare la identitatea contribuabililor, natura şi cuantumul obligaţiilor fiscale, natura, sursa şi suma veniturilor debitorului, plăţi, conturi, rulaje, transferuri de numerar, solduri, încasări, deduceri, credite, datorii, valoarea patrimoniului net sau orice fel de informaţii obţinute din declaraţii ori documente prezentate de către contribuabili sau orice alte informaţii cunoscute de organul fiscal ca urmare a exercitării atribuţiilor de serviciu.




~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Secretul profesional dorels dorels Buna ziua. Va rog sa imi spuneti daca agentul fiscal poate da informatii despre un contribuabil unei terte persoane, precum si actul normativ care ... (vezi toată discuția)
Somatii si titluri executorii cu confirmare de primire WALINA WALINA Lucrez la primarie si am facut somatii si titluri executorii cu confirmare de primire catre contribuabili,urmeaza poprirea. Vreau sa stiu daca mi se poate ... (vezi toată discuția)
Secretul fiscal LEX PROFESIONAL CONSULTING LEX PROFESIONAL CONSULTING Se poate invoca de catre o primarie prin serviciu de specialitate secretul fiscal a \" functionarului public \"pentru a refuza sa raspunda la o adresa prin ... (vezi toată discuția)