avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Secretul fiscal
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Secretul fiscal

Se poate invoca de catre o primarie prin serviciu de specialitate secretul fiscal a " functionarului public "pentru a refuza sa raspunda la o adresa prin care se solicita comunicarea veniturilor realizate, cheltuielile etc. aferent unei taxe inventate de consiliu local numai pentru societatile comerciale dintr-un oras si a punctelor de lucru din acel oras :O
Cel mai recent răspuns: LEX PROFESIONAL CONSULTING , Consilier juridic 09:53, 5 Februarie 2010
B-)
Secretul fiscal?
Ceea ce ati solicitat dvs sunt chestiuni fiscale si trebuie sa fie transparente!
codul de procedura fiscala defineste :
11.1. In categoria informatiilor de natura celor considerate a fi secret fiscal intra datele referitoare la identitatea contribuabililor, natura si cuantumul obligatiilor fiscale, natura, sursa si suma veniturilor debitorului, plati, conturi, rulaje, transferuri de numerar, solduri, incasari, deduceri, credite, datorii, valoarea patrimoniului net sau orice fel de informatii obtinute din declaratii ori documente prezentate de catre contribuabili sau orice alte informatii cunoscute de organul fiscal ca urmare a exercitarii atributiilor de serviciu.

si :
Art. 11
Secretul fiscal
(1) Funcţionarii publici din cadrul organului fiscal, inclusiv persoanele care nu mai deţin această calitate, sunt obligaţi, în condiţiile legii, să păstreze secretul asupra informaţiilor pe care le deţin ca urmare a exercitării atribuţiilor de serviciu.
(2) Informaţiile referitoare la impozite, taxe, contribuţii şi alte sume datorate bugetului general consolidat pot fi transmise numai:
a) autorităţilor publice, în scopul îndeplinirii obligaţiilor prevăzute de lege;
b) autorităţilor fiscale ale altor ţări, în condiţii de reciprocitate în baza unor convenţii;
c) autorităţilor judiciare competente, potrivit legii;
d) în alte cazuri prevăzute de lege.
(3) Autoritatea care primeşte informaţii fiscale este obligată să păstreze secretul asupra informaţiilor primite.

(4) Este permisă transmiterea de informaţii cu caracter fiscal în alte situaţii decât cele prevăzute la alin. (2), în condiţiile în care se asigură că din acestea nu reiese identitatea vreunei persoane fizice sau juridice.

nu prea am inteles intrebarea dvs ; daca nu e suficient textul din codul de procedura va rog ,reveniti
vezi
Art. 52 Obligaţia de a furniza informaţii din CPF
art 52 se refera la obligatia contribuabilului de a furniza informatii
:)
Nu este deloc suficient textele din codul de procedura fiscala, pentru ca sunt inaplicabile de cand taxele invantate local sunt venituri la bugetul general consolidat, iar primaria de cand a devenit organ fiscal, si suplimentar solicitarea mea NU se refera la informatii legate de un contribuabil ci, la nesimtirea modului cum se ccolecteaza, se cheltuie, administreaza de catre administratia locala - primarie si consiliu local a unor venituri .#-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Secretul profesional dorels dorels Buna ziua. Va rog sa imi spuneti daca agentul fiscal poate da informatii despre un contribuabil unei terte persoane, precum si actul normativ care ... (vezi toată discuția)
Platitor de impozit casa meryliv meryliv Buna seara, Cum as putea sa aflu daca o persoana are in proprietatea sa un imobil, acesta nefiind din Bucuresti. Se poate afla de la Posta Romana din ... (vezi toată discuția)
Refuzul de a da informatii farmec_ farmec_ Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca refuzul Primariei prin Directia Impozite si Taxe (invocarea OG 92/2003 art.11) de a arata daca o persoana are bunuri ... (vezi toată discuția)