avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... o intrebare- venituri din care se calculeaza pensia ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

o intrebare- venituri din care se calculeaza pensia de intretinere

spuneti-mi va rog daca se ia in considerare diurna cand se calculeaza pensia de intretinere pentru un copil in urma unui divort?sau se calculeaza salarul din cartea de munca numai?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:00, 31 Ianuarie 2012
Din toate veniturile licite.
nu inteleg cum adica licite?deci fostul sot este sofer de tir la fiecare cursa are o diurna care o foloseste pt mancare ,cazare...etc deci cu diurna nu figureaza nicaieri in scris numai cu 770 ron in cartea de munca. pot sa pretind atunci si din diurna?
Daca aceasta diurna nu este prevazuta in contractul sau de munca,nu puteti pretinde aceasta retinere.
este incadrat in cartea de munca cu 77o ron si mai are 2 copii cu fosta sotie din 77o cam cat miar veni mie deci lam lasat la libera alegere simi achita cate 1 milion in fiecare luna .pot sa pretind mai mult in instanta daca mai are 2 copii in intretinere?
Puteti depune cerere de marire pensie. Pt ca are 3 copiii, poate plati pensie pana la 50 % din venituri. Pentru copilul care e la dvs, va plati max 128 lei. Diurna nu se va lua in calcul, are alta destinatie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara karima_lumi karima_lumi Acum 11 ani sotul meu a divortat, avand 2 fete din casatoria respectiva.In prezent este casatorit si avem o fetita. La divort pensia alimentara a fost 85 RON ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie intretinere gheorghemonica80 gheorghemonica80 fostul sot nu are serviciu cu carte de munca, lucreaza la negru, eu am o fetita de 6 ani cu el si el are acum inca un copil din actuala casatorie, de 4 ... (vezi toată discuția)
Marire pensie alimentara Claudita74 Claudita74 Buna ziua. O colega a divortat si pensia alimentara pentru fata s-a stabilit la 200lei. Dupa noua ani, fostul sot a terminat Academia Navala, a ajuns ofiter ... (vezi toată discuția)