avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... art 700 cod civil din anul 2002
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

art 700 cod civil din anul 2002

Tatal meu a murit in 2002.La cererea mamei ,eu si fratele meu am semnat un act de renuntare totul in favoarea mamei,pentru ca era multa umblatura si bani de cheltuit pentru a face actele de mostenire.In urma decesului tatalui meu a ramas casa si o cabana. Acu cateva zile am aflat de la o prietena ca mama ar fi facut pe ascuns ,pe la spatele meu un act intre ea si fratele meu dandu-i cabana pe numele lui.Si din nefericire sa adeverit.Nici macar nu ma intrebat vreodata daca a-si fi deacord sau nu.Sunt foarte suparata,pentru ca nici prin cap nu mi-a trecut ca se va intampla asa ceva vreodata.Pentru ca normal dupa moartea tatalui totul ar fi trebuit sa fie egal la fiecare.
Crede ti daca se poate ataca actul acela din 2002?
Am vreo sansa sa mi se faca dreptate?
Tata ma iubit si pe mine ca ochii din cap!
Va multumesc din suflet
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:56, 25 Ianuarie 2012
Ati dat o declaratie de renuntare la succesiunea tatalui?! Daca da, aceasta declaratie nu putea fi revocata Decat in anumite conditii si anume sa fie facuta in termenul de optiune succesorala de 6 luni si niciun alt succesibil sa nu fi acceptat succesiunea in acest timp. Raspunsul este nu!
Nu mai aveti sanse sa se schimbe ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revocarea declaratiei de renuntare la mostenire lica1 lica1 Tatal meu a decedat in iunie2014.Cei 6 copii dorim sa lasam mostenirea mamei dar am inteles caci nu e posibil.5 din frati au dat declaratie de renuntare la ... (vezi toată discuția)
Atacarea actului de donatie ciuchi elena elisabeta ciuchi elena elisabeta Buna ziua , am si eu cateva intrebari referitoare la cum poti sa ataci actul de donatie . In urma cu doua luni tatal si mama mea au facut un act de ... (vezi toată discuția)
Renunt la parte din donatie cristea sandra cristea sandra In urma cu 5 ani a decedat mama,iar eu,fratele si tata am dezbatut mostenirea,constand intr-o casa impreuna cu terenul aferent.Deoarece fratele avea din partea ... (vezi toată discuția)