avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Inchidere abonament la o firma de telefonie mobila
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Inchidere abonament la o firma de telefonie mobila

Buna ziua,

Am o problema cu un operator de telefonie mobila [Editat - In forum nu este permisa folosirea numelor persoanelor fizice sau juridice].
Detin un abonament, a carui perioada contractuala expira in data de 26.12.2011. In luna septembrie a anului trecut am facut o cerere de reziliere a acestuia ( pentru a se inchide in luna dorita, cererea trebuie depusa inainte cu o luna ), urmand sa fiu contactat de un reprezentant . Acesta m-a contactat in termen de 15 zile, oferindu-mi mai multe variante de continuare a abonamentului, pe care le-am refuzat. In schimb am fost de acord sa primesc pe email o oferta pentru telefoane mobile, oferta care nu am primit-o pana in prezent. In data de 26.12.2011 vazand ca mi s-a reincarcat abonamentul cu minute am sunat la ei sa vad de ce nu a fost inchis. Atunci operatorul cu care am vorbit mi-a spus ca nu exista vreo cerere de reziliere inregistrata, si ca poate inregistra una noua. Desi am motivat ca doresc inchiderea abonamentului din acea data mi-a spus ca singurul lucru pe care il poate face e sa inregistreze cererea mea, urmand sa fiu contactat in termen de 15 zile. In data de 18.01.2012 vazand ca nu sunt sunat de ei in acest sens, am sunat din nou intreband de cererea mea din septembrie, si mai apoi de cea din decembrie. Spre surprinderea mea, cererea din septembrie acum aparea inregistrata, la fel ca si convorbirea pe care am avut-o cu persoana care trebuia sa revina cu un email cu oferta de telefoane. Cu toate ca ii explicam operatorului ca ofertele de continuare a abonamentului le-am refuzat ( fapt ce poate fi dovedit daca se asculta inregistrarea convorbirii ), am acceptat sa primesc un email cu o oferta pentru telefoane, dar in continuare nu inteleg de ce nu mi-a fost inchis abonamentul. Raspunsul lui a fost urmatorul: Neexistand un raspuns la emailul trimis de ei, ei au considerat ca pana nu revin eu cu un raspuns nu vor inchide abonamentul. Ii explic omului ca explicatii gen " ati cautat si in SPAM" sau poate a notat colega mailul gresit sun puerile, neavand cum sa raspund unui email pe care nu l-am primit, si chiar daca l-as fi primit nu prea intelege ce relevanta ar fi avut atat timp cat ofertele de prelungire a abonamentului le-am refuzat. Dupa o discutie putin mai aprins operatorul imi inchide telefonul, fara sa apuc sa imi termin toate ideile. In data de 21.01.2012 am fost la un magazin al lor, pentru a depune o cerere de inchidere a abonamentului ( din nou !!!!!! #-o ), vazand ca telefonic nu am nici o sansa. Ieri 25.01.2012 ( precizez ca in data de 26 a fiecarei luni mi se reincarca abonamentul cu minute ) am fost sunat de o persoana din cadrul dep. rezilieri de la ei. Am refuza pe linie orice propunere incercand sa aflu de ce nu mi s-a inchis abonamentul in data de 26.12.2011, ca urmare a primeri cereri. Singurele lamuriri au fost: " ne cerem scuze" , "ne pare rau" , " nu pot vorbi in numele colegei care v-a sunat prima oara ". Intr-un final cedez si zic ok, desi trebuia sa fiu sunat in termen de 15 zile ( din nou " ne cerem scuze " dar cu precizarea ca nu va influenta cu nimic aceasta intarziere pentru ca abonamentul va putea fi inchis oricum din data de 26 ), doresc sa imi inchid abonamentul indiferent de oferte. Astazi 26.01.2012, sun si vad ca iar mi-au incarcat abonamentul cu minute. Sun din nou la ei si mi se spune ca acesta va fi inchis doar din 26.02.2012 pentru ca cererea a fost inregistrata ieri, iar astazi fiind zi de reincarce cu minute a baonamentului, aceasta intra in vigoare doar de luna viitoare. :((

Avand in vedere frustrarea pe mi-au creat-o, as dori sa nu le mai achit nici o luna din abonament ( nici pe luna ianuarie, nici pe februarie ). Care ar fi consecintele pe care le-as suporta in acest caz ( mentionez ca valoare abonamentului este de 100 ron lunar, exceptand costuri suplimentare ) ?
Ar fi o solutie mai buna daca as face o plangere la protectia consumatorului? Nu intelege cum poate un agent economic de talia lor sa functioneze ca un camatar ?

Multumesc anticipat pentru raspuns.
Ultima modificare: Joi, 26 Ianuarie 2012
Ares-3, moderator

Alte discuții în legătură

Reziliere contract telefonie mobila petre32 petre32 Pana acum cateva zile am avut un abonament la o firma de telefonie mobile, (abonamentul il am de peste 13 ani). In luna decembrie, am cerut in scris, ... (vezi toată discuția)
Telekom romania refuza sa-mi rezilieze contractul. buna ziua, aflandu-ma la sfarsitul perioadei contractuale cu telekom romania, ... sharpwhite sharpwhite Aflandu-ma la sfarsitul perioadei contractuale cu TELEKOM ROMANIA, cu toate facturile achitate pana in aprilie, 0 datorii la ei, la inceputul lunii martie, fac ... (vezi toată discuția)
Datorie vodafone ContSters477066 ContSters477066 Am avut contract cu vodafone pe 2 ani, pt un aparat internet wii fii,până în septembrie 2017.In decembrie m-am dus în agenție vodafone și am reziliat ... (vezi toată discuția)