avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Coproprietar prin credit ipotecar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Coproprietar prin credit ipotecar

Buna ziua,
Am o locuinta pe numele meu si intentionez sa o vand pentru a-mi achizitiona alta prin programul Prima Casa,numai ca pe viitorul credit ar aparea ca si codebitor prietenul meu.As vrea sa stiu daca,in acest caz,el ar deveni coproprietar asupra apartamentului nou si,de asemenea, ce drepturi are asupra noii locuinte.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters194995 , utilizator 10:16, 26 Ianuarie 2012
Cati mp are locuinta actuala? Daca are peste 50 nu poti sa contractezi un credit prin Prima casa, chiar daca o vinzi. Codebitorul devine co-proprietar, dar se poate pe o cota parte mica, de exemplu 5%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima casa avand un ap. de 51 mp? ContSters341336 ContSters341336 Buna ziua, eu detin un apartament dat de mama mea prin vanzare-cumparare acum eu si prietenul meu vrem sa ne luam o casa prin programul prima casa. Am fost la ... (vezi toată discuția)
Schimbare titular credit "prima casa" intre cei doi co-proprietari miborion miborion Buna ziua, Am o situatie complicata si din experienta neplacuta avuta cu functionarii bancii, as dori putin ajutor in situatia urmatoare: Am cumparat prin ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar pe 30 de ani, împreună cu prietenul meu. beneficiez și eu de apartament sau sunt bună doar de plată? Beatrice0 Beatrice0 Buna seara. Tocmai ce am facut demersurile pentru un credit ipotecar pe 30 de ani, impreuna cu prietenul meu,pentru un apartament. Creditul este pe numele ... (vezi toată discuția)