avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită contract de imprumut semnat la Notar? Chitanta? ...
Discuție deschisă în Executare silită

contract de imprumut semnat la Notar? Chitanta? Constituie titlu executoriu?

Buna dimineata!

Speta: o pers. fizica semneaza la notar un contract de imprumut prin care se obliga sa returneze o suma de bani pe care ar fi primit-o ca si imprumut. Nu a primit niciodata aceasta suma. Trebuia sa existe si o chitanta anexata la contract? Nu am vazut contractul sa vad daca el declara acolo ca a si primit suma ... caz in care o mai poate contesta?
Acum a primit somatie de la executorul judecatoresc pentru suma respectiva. Un asemenea contract constituie titulu executoriu? Este necesara interventia instantei?
Cum se poate apara?

Multumesc !
Poate fi inceputa executarea pe baza contractului incheiat la notar, acesta fiind si ttitlu executoriui, deci nu este necesara interventia instantei pentru investirea cu formula executorie..
Ar fi cam greu de contestat un act incheiat in fata notarului.Chitanta nu este necesara, deoarece actul care a constatat conventia suplineste orice alt mijloc de dovada a imprumutului.
Insa , daca totusi considerati ca va puteti prevala de ceva anume, cand afirmati ca nu s-au primit acei bani, puteti contesta executarea, dar nu stiu cu ce sanse de reusita.
Ultima modificare: Joi, 26 Ianuarie 2012
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
Daca nu a primit banii cu imprumut , de ce a semnat ca ar fi primit ? Da, constituie titlu executoriu si poate fi executat silit in baza lui dupa ce se obtine de la instanta incuviintare pt executare silita.
Puteti face contestatie la executare in termen de 15 zile de la primirea somatiei.. insa nu stiu cum poate dovedi ca nu a primit.
Despre ce e vb de fapt ?
O relatie "amicala", o favoare care acum a degenerat in altceva. Acum imi dau seama si eu ca nu era necesara o chitanta si ar fi lipsita de sens o incercare de a dovedi ca nu s-a primit suma, mai ales ca in actul notarial probabil e stipulata o clauza cum ca s-ar fi incasat suma respectiva. Inca astept contractul sa il vad ..


In alta ordine de idei: care sunt metodele la dispozitia executorului judecatoresc? In afara popririi conturilor, ce unelte mai are la dispozitie? Bunuri personale? (autoturisme, etc?) Poate interveni si asupra unei cote dintr-un bun imobil nepartajat?
Ca alternativa exista si executarea bunurilor mobile ,dar si imobile, existand si posibilitatea solicitarii partajarii bunurilor comune devalmase( adica cele comune cu sotul/sotia) .Dar presupun ca datoria nu este asa de mare incat sa se recurga la aceasta metoda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumuturi bani, recuperare BACOS BACOS Daca ai imprumutat o suma de bani unei persoane pe baza de contract notarial unde este stipulat ca > in cazul nerestituirii imprumutului la termenul ... (vezi toată discuția)
Executare apartament alissa_francesca alissa_francesca Buna ziua, Am nevoie de un sfat. Am semnat un contract de imprumut bani in 2008 in care am garantat cu un apartament. Impreuna cu acest contract am semnat si ... (vezi toată discuția)
Executare girant mihaichamp mihaichamp Buna ziua Am girat o verisoara care s-a imprumutat de la CAR cu suma de 2000 lei. Dupa un an si ceva de zile am primit o instiintare de la un executor ... (vezi toată discuția)