avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PENSIE INTRETINERE MAJOR
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PENSIE INTRETINERE MAJOR


Fiica mea devenind majora, si-a actionat tatal pentru plata pensiei alimentare.Ieri am primit Hotararea cu plata pensiei pana la definitivarea studiilor,cu recurs in 15 zile de la comunicare,dar in redactarea acestei hotarari in loc sa se specifice ca ea este clasa a XI-a,dintr-o eroare, s-a scris clasa a XII-a.Ce pot face in acest caz?Dauneaza in vreun fel aceasta greseala de redactare?Multumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: LUMI1971 , utilizator 12:34, 30 Ianuarie 2012
faceti cerere de rectificare a erorii materiale, la judecatorie.
este vorba despre o eroare materiala care poate fi modificata printr-o cerere simpla depusa la judecatorie. Conteaza daca eroarea este in dispozitiv sau in considerentele hotararii. Daca e in dispozitiv atunci faceti cerere de indreptare.
Multumesc mult pentru raspuns!Imi cer scuze, dar îmi puteti spune in linii mari cum ar trebui să ,,sune" o astfel de cererere?Mă adresez tot cu ,,Domnule Presedinte"?
Poate fi si motiv de apel.
Cum sa nu dauneze, va scurteaza cu un an drepturile.
da, domnule presedinte.. subsemnata cu toate datele.. formulez prezenta cerere de indreptare a erorii materiale strecurate in dispozitivul hotararii pronuntate la data de ; nr de dosar.
in drept imi intemeiez cerere pe dispozitiile art 281 cod procedura civila
in fapt.. scrieti ce si cum
in sustinerea acestei cereri solicit incuviintarea si administrarea probei cu inscrisuri. atasati cererii adeverinta de elev in clasa xi
o faceti in 2 ex si va semnati pe fiecare. se depun la registratura.

Ultima modificare: Vineri, 27 Ianuarie 2012
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Rog un raspuns urgent- pensie intrtinere major LUMI1971 LUMI1971 Fiica mea devenind majora, si-a actionat tatal pentru plata pensiei alimentare.Astazi am primit Hotararea cu plata pensiei pana la definitivarea studiilor,cu ... (vezi toată discuția)
Problema hotarare judecatoreasca privind succesiunea MagisterLudi MagisterLudi Buna ziua Sunt nou pe forum si sper sa aveti rabdare sa-mi raspundeti. In primavara tatal meu a decedat. Am ales sa fac succesiunea prin judecatorie ... (vezi toată discuția)
Cerere indreptare eroare materiala mihaflo1976 mihaflo1976 Am avut un divort. A aparut hotararea judecatoreasca. In cadrul materialului probabtor: - s-a consemant gresit perioada care a fost ceruta de cealalta parte ... (vezi toată discuția)