avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cerere indreptare eroare materiala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cerere indreptare eroare materiala

Am avut un divort. A aparut hotararea judecatoreasca. In cadrul materialului probabtor:
- s-a consemant gresit perioada care a fost ceruta de cealalta parte ca si perioada de vacanta a copilului in loc de 1 saptamana cat a cerut in instanta avocatului sotului, s-a trecut 1 luna de zile iarna si vara

-lipseste mentionarea unui raspuns din interogatoriul care a avut loc (sotul a avut mai multe relatii extraconjugale; se face referire doar la una dintre acestea si nu se mentioneaza nimic despre cea de=a doua).

Spuneti-mi in ce conditii se pot rectifica aceste elemente omise.

Cu stima
Florina
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 15:26, 25 August 2011
daca eroarea materiala s-a produs din cauza redactarii gresite, ar fi trebuit sa fie facuta corectarea din oficiu.
puteti merge si dumneavoastra, la judecatorie, sa faceti cerere de corectare eroare materiala.
Cererea de indreptare a erorii materiale intemeiata pe disp.art 281 c.proc.civ. se poate formula numai daca erorile /omisiunile s-au strecurat in dispozitivul hotararii.
Restul erorilor sau omisiunilor din expozeul hotararii nu fac obiectul unei astfel de cereri, avand in vedere ca numai dispozitivul hotararii se executa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gresire nume in sentinta raluk_s raluk_s buna ziua in sentinta pe care am primito dupa divort, s-a gresit la numele minorului. ce este de facut?:( (vezi toată discuția)
Indreptare eroare Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA Ce demersuri trebuiesc facute pentru a corecta o sentinta definitiva si irevocabila de divort,in cazul in care numele unei parti este trecut eronat? (vezi toată discuția)
Sentinta definitiva care are greseli feeelx111 feeelx111 am o sentinta definitiva si irevocabila in care numele este scris gresit. care este modalitatea de-a corecta greseala respectiva? trebuie inceput un nou proces ... (vezi toată discuția)