avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de odihna si preavizul
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de odihna si preavizul

Buna ziua,

Va rog foarte mult sa ma lamuriti si in acelasi timp sa ma invatati ce pasi trebuie sa fac in urmatoarea situatie: din 7 noiembrie 2011 sunt angajata la o firma , am lucrat pana pe 18 ianuarie 2012 cand mi-am dat demisia si am intrat 20 de zile in preaviz pana pe 14 februarie.
Cate zile de concediu de odihna mi se cuvin si ce sanse am ca sa se scada concediul de odihna din ultimele zile de preaviz (mentionez ca nu as vrea sa se plateasca co pe motiv ca lucrez pe salariul minim si as vrea sa se scada din preaviz , interesul meu este sa plec cat mai repede la alta firma). Ce sfat imi puteti da pentru a nu ramane tintita pe un salariu de 570 de lei inca 15 zile de preaviz cat mai am de acum, as vrea sa scutesc cate zile se poate.

Va multumesc anticipat tuturor.#-o#-o
Cel mai recent răspuns: petru3 , utilizator 17:31, 27 Ianuarie 2012
1. Cate zile de CO aveti stipulate in c.i.m.?

2. Zilele de CO nu se scad din preaviz ... CO se poate efectua pe perioada preavizului ....
Buna ziua,

Multumesc de raspuns, in contract sunt stipulate 21 zile lucratoare, eu as vrea sa cer concediul de odihna in ultimele zile de preaviz, cum se calculeaza cate zile si cum sa formulez cererea? Mentionez ca sefii sunt foarte rautaciosi.
Perioada luata in calcul va fi 07.11.2011 - 14.02.2012 ....

Avand stipulat in c.i.m. 21 de zile lucratoare CO = 1,75 zile lucratoare/luna ... ceea ce inseamna aproximativ 6 zile lucratoare CO aferente perioadei lucrate ....

Formulati o simpla cerere , de exemplu:

Domnule Director,
Subsemnata .... ..., angajata in functia de ......, va rog respectuoas a-mi aproba efectuarea CO aferent perioadei lucrate in cadrul societatii , si anume : 07.11.2011-14.02.2012.
Va multumesc anticipat.
Super super, multumesc de raspuns, chiar acum o trimit si sper sa obtin ce doresc. Am uitat sa va spun ca in CIM sunt specificate 8h pe zi fara pauza de masa iar programul meu la cabinet este 8:30-17:30 deci 9 ore.
Munca prestata de dvs peste durata normala a programului de lucru este considerata munca suplimentara .... aceasta se efectueaza cu acordul salariatului.

Munca suplimentara se compenseaza prin ore libere platite in urmatoarele 60 de zile dupa efectuarea acesteia, salariatul beneficiind de salariul corespunzator pentru orele prestate peste programul normal de lucru.

In cazul in care compensarea prin ore libere platite nu este posibila in termenul de 60 de zile, munca suplimentara va fi platita salariatului prin adaugarea unui spor la salariu corespunzator duratei acesteia.

Alte discuții în legătură

Demisie + co neefectuat Silvia Dumitru Silvia Dumitru Buna ziua, Cum procedeaza un salariat care vrea sa demisioneze dar nu si-a efectuat concediul de odihna? Poata sa intrerupa preavizul cu concediul de ... (vezi toată discuția)
Incetare contract individual de munca la solicitarea angajatului maria_iv maria_iv In cazul in care angajatul solicita incetarea contractului de munca (demisie), perioada de preaviz poate fi compensata cu zilele de concediu de odihna ... (vezi toată discuția)
Incepand cu ce data se calculeaza perioada de preaviz in cazul demisiei? Simona_Elisa1984 Simona_Elisa1984 Buna ziua, tuturor! Am nevoie de ajutor in legatura cu o problema.Lucrez la o societate comerciala din data de 13.05.2016.Din motive personale, in data de ... (vezi toată discuția)