avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare contract individual de munca la solicitarea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare contract individual de munca la solicitarea angajatului

In cazul in care angajatul solicita incetarea contractului de munca (demisie), perioada de preaviz poate fi compensata cu zilele de concediu de odihna cuvenite pentru perioada lucrata in anul in curs si cu orele lucrate suplimentar?
.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:34, 21 Martie 2012
da. In perioada de preaviz se pot acorda zilele de CO care i se cuvin pentru perioada lucrata si zilele libere platite ca si compesare a orelor suplimentare lucrate.
Pentru orele suplimentare exista doua posibilitati:
- fie se compenseaza cu timp liber platit in urmatoarele 60 de zile după efectuarea acestora.

- în cazul în care compensarea prin ore libere plătite nu este posibilă în termenul de 60 de zile, în luna următoare, munca suplimentară va fi plătită salariatului prin adăugarea unui spor la salariu corespunzător duratei acesteia.

CO se poate lua in perioada de preaviz cu conditia ca demisia sa fie cu preaviz ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata orelor suplimentare deavolici deavolici Buna Ziua, Datele problemei sunt urmatoarele: - s-a prestat munca suplimentara in luna august (8 ore) - s-a cerut o zi libera din concediul de odihna in ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare ANAMARIA11 ANAMARIA11 salariatul a efectuat ore suplimentare si nu au fost platite sau acordate in termenul legal , care este modalitatea legala de acordare a acestor zile. (vezi toată discuția)
Concediul de odihna si orele suplimentare? eleee eleee As dori sa stiu daca acestea se platesc la fel si daca nu cu cat se platesc fiecare?Mi-a incetat contractul de munca deoarece sa inchis spatiul unde lucram.Se ... (vezi toată discuția)