avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Neplata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Neplata

Am lucrat 3 zile cu contract de munca-agent de paza.Avand probleme familiale a trebuit sa-mi dau demisia.Nu am fost platit pentru zilele lucrate.Am facut o sesizare la ITM.Inspectoratul mi-a dat dreptate,am primit concluziile inspectiei in copie,am dat in judecata firma de paza dar la al doilea termen nu am putut sa ma duc si dosarul a fost scos de pe rol.Eu nestiind procedura am facut apel si la apel am aflat ca in dosar nu s-a dat o hotarare ci a fost suspendat.Nu am primit nimic de la instanta de apel de mai bine de un an.Ce trebuie sa fac in continuare?Trebuie sa fac cerere de repunere pe rol la prima instanta?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:37, 31 Octombrie 2008
Faceti cerere de repunere pe rol a dosarului. Cererea o depuneti la instanta care a suspendat procesul.
campionul a scris:

Nu am primit nimic de la instanta de apel de mai bine de un an.


Daca era litigiu de munca atunci asta e recurs, nu apel.
Daca a fost calificat recurs nu trebuia sa vi se comunice nimic.
Daca dosarul asta zace pe undeva de mai bine de un an sunt indeplinite conditiile perimarii (adica-i mort, dar inca neingropat).
Daca-l repuneti pe rol se discuta perimarea (e cam mort - adica suspendat de mai bine de un an din neglijenta partii, ce facem cu el: il ingropam sau nu?... Si apoi "nu-ul" asta inseamna niste dovezi tepene nu doar vorba-n vant.)
Parantezele sunt ale mele; judecatorul vorbeste pe limba lui.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Octombrie 2008
romascanu, moderator
"Către Neagu Emil
Referitor la sesizarea dvs. transmisă prin e-mail înregistrată la I.T.M. Bucureşti sub nr.28154/R/21.08.2007,vă comunicăm următoarele: Din documentele puse la dispoziţie de societate rezultă că aţi fost angajat în baza contractului individual de muncă încheiat şi înregistrat la I.T.M. Bucureşti sub nr.4716/31.07.2007 cu începerea activităţii din data de 05.07.2007 şi care a încetat în baza demisiei dumneavoastră,conform art.79(1) din Codul Muncii.
Pentru zilele lucrate şi anume:05.07;06.07;07.07.2007,vi s-au calculat drepturi salariale în sumă brută de 92 lei,însă vi s-au făcut reţineri în sumă de 60 lei reprezentând popriri.
În urma controlului efectuat au fost dispuse măsuri obligatorii,în temeiul art.6 şi 19 din Legea nr.108/1999 pentru înfiinţarea şi organizarea Inspecţiei Muncii,privind dovada plăţii sumei de 60 lei care vi se cuvine.
Conflictele de muncă cu privire la executarea,modificarea şi încetarea contractelor individuale de muncă,sunt conflicte de drepturi conform art.67 din Legea nr.168/1999,iar judecarea conflictelor de muncă este de competenţa instanţelor în a cărei circumscripţie reclamantul îşi are domiciliul,conform art.284(1) din Legea nr.53/2003-Codul Muncii,modificat şi completat.Inspector ªef:Ig.Grosu Soare Mihail,ªef Serviciu C.R.M.:Ec.Georgescu Marian,ªef Birou:Jr.Voicu Cecilia,Inspector de muncă:Udrea Vergina"

Această dovadă este bună?
Dacă în decizia de suspendare se spune că dosarul se suspendă pe o perioadă nedeterminată până se face cerere de repunere pe rol,intervine şi in acest caz perimarea?

Vă mulţumesc tuturor pentru răspunsurile anterioare şi ulterioare!
Pentru a interveni perimarea, este necesar să se constate că lăsarea în nelucrare a procesului se datorează culpei părţii. Aceasta este o chestiune de fapt, care se analizează de la caz la caz şi dovedit. Dacă pricina a rămas în nelucrare fără ca partea să aibă vreo vină, atunci perimarea nu operează.
Termenul de perimare incepe sa curga de la data ultimului act de procedura facut in cauza; se intrerupe prin indeplinirea unui act de procedura in scopul judecarii si se suspenda pe timpul cat partea este impiedicata de a starui in judecata din cauza unor imprejurari mai presus de vointa sa, pe timpul suspendarii judecatii la cererea partilor si, in conditiile legii, pe timpul suspendarii de drept a judecatii.
Perimarea stinge procesul, ramanand fara efect actele procesuale facute in acea instanta; ea nu stinge dreptul la actiune, care poate fi exercitat cat timp nu este prescris. Daca se face o noua cerere de chemare in judecata, se pot folosi dovezile administrate in cursul judecarii cererii perimate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cauza perimata - se poate repune dosarul pe rol? gigelas gigelas Buna ziua, In cazul in care intr-un dosar,s-a dat perimarea cauzei,se mai poate repune acel dosar pe rol,ori se mai poate indroduce alta cerere similara cu ... (vezi toată discuția)
Perimare, urmari leusan leusan in cazul unei perimari a unei contestatii la 10.10.2011care sunt urmarile acesteia ,Contestatorul - practic pierde procesul? Daca de la data perimarii ... (vezi toată discuția)
Suspendare - perimare - repunere pe rol? PPPP PPPP Exista un recurs formulat de noi la un proces de pretentii ce s-a aflat in suspendare conf. 155 ind. 1 (neplata tx timbru pt. suma contestata). Dupa cele 6 ... (vezi toată discuția)