avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am dosar penal pe rolul instantei, ce mentiune apare ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am dosar penal pe rolul instantei, ce mentiune apare in cazierul judiciar?

Am un proces pentru alcool la volan cu prima infatisare pe data de 16.02.2012. As vrea sa stiu de la ce data va aparea mentiunea in cazierul judiciar.La acest moment (adica pana in 16.02. obtin un cazier curat sau cu oarece mentiuni. Precizez ca dosarul a aparut afisat pe portalul judecatoriei cu data la care se judeca.
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 12:34, 26 Ianuarie 2012
mentiuni pe cazier apar incepand cu data punerii in miscare a actiunii penale pentru fapta savarsita adica din timpul urmaririi penale
Sa inteleg ca de la data deschideri procesului?
Scuze dar nu inteleg termenii, daca puteti fii maia explicita.
Va multumesc.
In acest moment si pana se va solutiona dosarul, in cazier va aparea mentiunea ca s-a inceput actiunea penala pentru acea fapta.
Deocamdata nu apare nimic pe certificatul de cazier judiciar, puteti merge sa solicitati cate vreti, pana la ramanerea definitiva a vreunei hotarari de condamnare ( chiar si cu suspendare).

Doar pe fisa de cazier solicitata de instanta apare inceperea urmaririi penale pt fapta savarsita, incepand cu acea data, logic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

În cazierul judiciar îți scrie doar condamnarea definitiva ... Andrei45 Andrei45 În cazierul judiciar îți scrie doar condamnarea definitiva după ce e gata tot procesul penal .Sau îți scrie locul sau momentul unde se afla dosarul ... (vezi toată discuția)
Fisa operativa cazier judiciar ana6464 ana6464 buna ziua, ce mentiuni apar in fisa de evidenta a cazierului atentie nu in certificatul de cazier emis de politie, dupa ce un individ a fost prins la furat ... (vezi toată discuția)
Dosar penal...cazier? annie3cool4u annie3cool4u Acum ceva timp am desavarsit o infractiune de care nu sunt deloc mandra,mai exact am vrut sa fur un obect de imbracaminte si am fost pirnsa.Agentii de la ... (vezi toată discuția)