Buna ziua!
Am nevoie de o lamurire. Valoarea unor amenajari efectuate unui imobil (proprietate)- sediu de firma- se inregistreaza in debitul lui 212 din luna urmatoarea finalizarii amenajarilor, sau se inregistreaza intr-un analitic 212.
As vrea, de asemenea, sa stiu daca am obligativitatea anuntarii la primaria locala a acestei imbunatari imediat sau la inceputul anului urmator. Multumesc!
Codul Fiscal mentioneaza la art. 253, pct 3^1: În cazul clădirii la care au fost executate lucrări de reconstruire, consolidare, modernizare, modificare sau extindere, de către locatar, din punct de vedere fiscal, acesta are obligaţia să comunice locatorului valoarea lucrărilor executate pentru depunerea unei noi declaraţii fiscale, în termen de 30 de zile de la data terminării lucrărilor respective.
Daca lucrarea efectuata de dumneavoastra se incadreaza intr-una dintre lucrarile de mai sus, se va face o reevaluarea a cladirii. Incepand cu data de 1 a lunii urmatoare impozitul se va calcula la valoarea reevaluata, incluzand si valoarea lucrarilor efectuate.