avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu odihna

Am o nelamurire si este vorba de invatamant.Avem o invatatoare titulara care a nascut in iunie 2009 dupa care a intrat in concediu pentru ingrijire copil pana la 2 ani.In anul 2010 luna noiembrie naste al doilea copil si isi continua concediul pentru ingrijire copil de care va beneficia pana in luna noiembrie 2012.Concediul de odihna pentru anul scolar 2008-2009 a ramas neefectuat si neplatit.Sa-mi spuneti va rog daca d-na invatatoare poate sa continuie cu concediul de odihna neefectuat dupa terminarea concediului de ingrijire copil sau cum ar fi legal sa beneficieze de acesta.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:23, 26 Ianuarie 2012
Cred ca sunt incidente prevederile HG nr.250/1992, art.8 alin.2, si anume : Persoanele care nu au efectuat, integral sau partial, concediul de odihna in anul calendaristic respectiv, cu exceptia celor care, conform programarii sau reprogramarii, au inceput concediul de odihna in luna decembrie si il continua in luna ianuarie a anului urmator, vor primi o despagubire egala cu indemnizatia de concediu calculata in raport cu numarul de zile de concediu neefectuate, inmultit cu media zilnica a salariului de baa, a sporului de vechime si dupa ca, a indemnizatiei pentru functia de conducere, luate impreuna, corespunzatoare lunii decembrie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la concediu de odihna sburlea corina sburlea corina Ma intereseaza daca eu pot renunta la 5 zile de CO (nu sa apar pe statul de plata ca si cum le-am efectuat si nici sa-mi dea echivalentul in bani a zilelor ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna neefectuat georgianaion16 georgianaion16 Buna seara! Am o intrebare legata de concediul de odihna. O colega are dreptul la 20 de zile de concediu de odihna stabilite prin contractul de munca. Este ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna aferent anului 2011 si luat in decembrie se poate prelungi in ianuarie? Luysiana Luysiana Pentru bugetari, de exemplu, 15 zile de concediu de odihna luat pe data de 21 dec. se poate efectua integral cu continuitate si in luna ianuarie sau se pierd ... (vezi toată discuția)