avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ajutati-ma sa inteleg care sunt drepturile mele!!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ajutati-ma sa inteleg care sunt drepturile mele!!

buna . lucrez de 7 luni la un magazin alimentar. la angajare mi s-a promis un salariu de 7 milioane si contract de munca pe 8 ore/zi. dar acum am aflat ca contractul de munca e pe 2 ore /zi. ce sa fac? mai mult in fiecare zi sefa mea vine si ma controleaza in buzunare , poseta sau orice alta punga pe care o am indiferent daca stie de unde o am sau nu. are dreptul sa faca asta din moment ce eu raspund de gestiunea magazinului si din moment ce la inventar ori ce lipsa apare mi se opreste din salariu? eu am impresia ca imi incalca intimitatea dar nu stiu daca are dreptul sau nu sa faca asta. deci nu am ce sa fac decat sa suport . ajutatima sa inteleg . ce pot sa fac ??
Cel mai recent răspuns: maydam , utilizator 19:29, 26 Ianuarie 2012
1. Cea ce se intampla este evaziune fiscala. Ei platesc contributii (sanatate, pensie) si impozit pentru 175 lei, in loc de 700 lei. Astfel ca la calcularea pensiei se va lua in calcul un venit de 175 si nu de 700 lei.

Depuneti plangere la ITM.

2. Nu are voie sa va controleze in buzunare/ poseta fara acordul dvs.
Privind angajarea , nu ai semnat un contract de munca , tie nu ti-a dat un exemplar ? daca ti-a dat pe exemplarul tau ce salariu aveai trecut si cate ore ?
Daca tie nu ti-a dat niciun contract si nu poate face dovada ca ti-a dat , cel mai usor este sa te deplasezi la ITM si sa spui inspectorului de serviciu ce probleme ai, te va pune sa faci o declaratie, eventual poti sa o faci de acasa ca sa o ai gata facuta, apoi o vei inregistra la registratura si astepti sa vezi rezultate.

Daca lucrezi la un magazin alimentar si raspunzi de gestiune , atunci trebuia sa ai functie de gestionar si mai trebuia ca angajatorul sa iti opreasca din salariu pentru a depune la banca ca o garantie in caz ca le lipseste ceva din gestiune si nu au alt faptas , atunci ar trebui sa ridice bani de la banca din contul facut pt gestionar, nu sa iti opreasca tie din salariu.
Daca exista un document din care sa rezulte faptul ca tu nu ai vrut sa depui garantie la banca atunci angajatorul putea ori sa te puna pe alta funcite ori sa iti inceteze contractul de munca.
Nu ar trebui sa iti opreasca din salariu pentru ce le dispare pentru ca nu tot ce se fura poate fi din vina angajatului.
Nu stiu sigur, dar eu cred ca nu e normal sa te controleze, nu cred ca a stipulat undeva chestia asta si ti-a dat sa semnezi dupa ce ai luat la cunostinta.
Banuiesc ca nu ti-a dat sa citesti niciun Regulament Intern inainte de angajare , nu te-a pus sa il semnezi, nu ? alta ilegalitate.
Faza cu lucratul doar 2 ore te va afecta la pensie, e timp partial nu normal de lucru ( 8 ore ) .
Daca piata muncii ti-ar permite eu in locul tau nu as accepta aceste ilegalitati, parerea mea e ca poti sa iti gasesti de lucru pe 700 lei la alt magazin alimentar, asadar nu as sta pe ganduri si m-as adresa ITM.
In plus chiar daca ar veni control si sa zicem ca ar da spaga, tu tot poti sa scapi fara sa afle ca tu ai facut sesizarea si macar i-ar mai pune pe ganduri.
eu nu am semnat nimic. nici macar nu am stiut de contractul de munca pana acum 2 luni cand am stat de vorba cu contabila. nu mi s-a prezentat nici un regulament , nici in scris nici verbal. de cand sunt angajata tot ce am semnat au fost facturile trimise de agenti. dar de la patron eu nu am semnat nimic si nici nu mi-au dat nici un contract . eu nu l-am vazut
Atunci de unde stiti ca lucrati in acte doar 2 ore pe zi? Daca nu ati semnat un contract ori lucrati la negru ori patronul a falsificat semnatura
stiu ca lucrez cu contract pe 2 ore ., pentru ca a venit contabila la magazin si mi-a cerut 80 de ron sa plateasca pentru contractul meu ceea ce se plateste lunar de angajator , nu stiu exact ce , si atunci am intrebat-o pe ea de contractul de munca si mi-a spus ca mi s-a facut un contract pe doua ore. eu nu stiu unde sa ma duc sa ma informez de contract. eu stiu doar ceea ce mi-a spus contabila

Alte discuții în legătură

Raspundere de gestiune andrabarna89 andrabarna89 Buna ziua! Sunt angajata ca lucrator comercial la un magazin alimentar. Cand am fost angajata am semnat doar contractul de munca ca si lucrator comercial.Nu ... (vezi toată discuția)
Probleme in gestiune urgent andreidamy andreidamy am lucrat la un magazin alimentar timp de 3 luni. cand am preluat gestiunea s-a facut un inventar dar nu am stiut rezultatul inventarului si nu am semnat nici ... (vezi toată discuția)
Sfaturi georgeta69 georgeta69 m-am angajat la un magazin alimentar cu contract de munca incepand cu data de 23 dec.si am lucrat pana pe 7 martie cand am aflat intamplator ca de fapt as fi ... (vezi toată discuția)