avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Raspundere de gestiune
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Raspundere de gestiune

Buna ziua!

Sunt angajata ca lucrator comercial la un magazin alimentar. Cand am fost angajata am semnat doar contractul de munca ca si lucrator comercial.Nu am semnat vreun contract pt garantii sau gestiune etc, Magazinul deruleaza din septembrie 2010, fiind deschis de contabilul companiei(ideea a fost a lui) si iubita sa. In data de 8 martie m-am angajat la ei. Inventarul s-a facut cu 3 saptamani inainte sa ma angajez, iar urmatorul a fost dupa 4 luni dupa ce m-am angajat atat eu, cat si o colega noua, care s-a angajat cu o saptamana inaintea mea.La inventarele trecute a fost totul perfect, nici macar 10 bani lipsa. La primul nostru inventar au iesit 3200 ron lipsa. Cand ne-am angajat am gasit stocul dezastru(gestiunea fiind pe produs, am gasit produse expirate, sparte,lipsa etc). Ne-am apucat sa facem ordine pe acolo si sa luam legatura cu furnizorii sa vedem daca mai putem rezolva ceva. Din pacate, am mai facut inca 2 inventare iar suma lipsa s-a dublat la fiecare inventar. Acum sunt 8600 ron lipsa si s-a descoperit in programul de contabilitate ca erau trecute inca 2 inventare cand ne-am angajat noi si totul era perfect. Ajutati-ma va rog sa gasesc o solutie. Cum e cu raspunderea asta?
Cel mai recent răspuns: andrabarna89 , utilizator 19:55, 9 Decembrie 2011
Cind ati fost angajata ati semnat de primirea respectivei gestiuni, colega care era angajata cu o saptamina inaintea dumneavoastra a semnat un proces verbal de primirea gestiunii.
Daca nu exista un document prin care sa va angajati raspunderea in ceeace priveste acea gestiune, nu aveti cum sa fiti responsabile.Totul trebuia facut inainte si totul se face prin numarare , cantarire-nu pe vorbe.Documentele ce le ati semnat sunt cheia .
Gestionar, în înţelesul legii, este acel angajat care are ca atribuţii principale de serviciu primirea, păstrarea şi eliberarea de bunuri aflate în administrarea, folosinţa sau deţinerea, chiar temporară.Ati primit in baza unui act acele bunuri, daca da raspundeti.
Ultima modificare: Marți, 29 Noiembrie 2011
Carmen Jurubita, Contabil
nu am primit asemenea documente.Tot ce am semnat este contractul individual de munca
ca sa continuam discutia....cine ma poate ajuta? astazi m-am dus la servici si m-am trezit k au pus sigiliu pe magazin si pe depozit si ca facem inventar luni.Motivul? A prins-o pe colega mea ca i-a dat la un om un pachet de tigari pe datorie. Am luat si eu intr-adevar pe datorie pana la salariu si am mai dat la o prietena un pachet de tigari. Problema este ca acum ne va pune pe noi sa platim lipsa ultimului inventar in valoare de 2000 lei. M-am uitat in contractul de munca al meu si nu este specificat nimic de gestiune. Doar de obligatiile de confidentialitate a salariului, de securitate si sanatate in munca, etc. In rest nu am facut nici un raport de gestiune, nu am semnat nici pentru primirea gestiunii, absolut nimic. Astazi a completat economista un document pe calculator "Proces Verbal de sigilare a magazinului". Acolo ne-a trecut pe amandoua "gestionare" si ca am predat cheile de la magazin si banii. Dar noi de cand suntem gestionare? Luni o sa ne faca inventar, si cu siguranta o sa mai iasa in plus lipsa vreo 150 lei, ca asta este datoria mea la magazin. Si daca as declara ca doar asta este datoria mea, si restul de 2000 lei provin din expirate si din nefunctionarea corecta a programului de conta, nu ne va mai crede nimeni. Si sa mai mergem si prin tribunale, nu prea are rost ca pierdem mai multi bani, iar patronul este tocmai DL CARABULEA din Sibiu, daca ati auzit de el. Detine Banca Carpatica si Holdingul Atlassib si din cate am inteles si la restul magazinelor tot asa le-a scos lipsa pe vanzatoare si le-a pus sa plateasca.

Va rog sa-mi dati un raspuns!
Va multumesc!
are vreo valabilitate documentul care l-am semnat in care am fost trecute "gestionare"? Este un simplu document Word listat de economista cu semnaturile noastre si a ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gestiune la o benzinarie semiti semiti Sotia mea lucreaza la o benzinarie, iar in aceasta benzinarie se fac niste mici ghiduseli de catre seful de statie ca sa-i scuture pe angajati de niste bani. ... (vezi toată discuția)
Plangere penala feli30 feli30 buna ziua,lucrez la un magazin de mezeluri bsi carne,iar feful meu zice ca la ultimul inventar a iesit un minus de 8570rol mentionez ca este gestiune comuna ... (vezi toată discuția)
Lipsa in gestiune... cum se stabileste vina? ancaantoce ancaantoce Buna ziua! M-am angajat pe 9 iulie 2012, la un magazin alimentar pe postul de vanzator-gestionar. Celelalte colege nu stiu sigur daca sunt trecute ca si ... (vezi toată discuția)