avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ajutati-ma sa inteleg care sunt drepturile mele!!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ajutati-ma sa inteleg care sunt drepturile mele!!

buna . lucrez de 7 luni la un magazin alimentar. la angajare mi s-a promis un salariu de 7 milioane si contract de munca pe 8 ore/zi. dar acum am aflat ca contractul de munca e pe 2 ore /zi. ce sa fac? mai mult in fiecare zi sefa mea vine si ma controleaza in buzunare , poseta sau orice alta punga pe care o am indiferent daca stie de unde o am sau nu. are dreptul sa faca asta din moment ce eu raspund de gestiunea magazinului si din moment ce la inventar ori ce lipsa apare mi se opreste din salariu? eu am impresia ca imi incalca intimitatea dar nu stiu daca are dreptul sau nu sa faca asta. deci nu am ce sa fac decat sa suport . ajutatima sa inteleg . ce pot sa fac ??
Cel mai recent răspuns: maydam , utilizator 19:29, 26 Ianuarie 2012
Ce sa va ceara contabila ???? doamna avand in vedere ca aveti acces la internet va sugerez sa dati cautare pe google dupa codul muncii 2011, cititi incepand cu capitolul 1- incheierea contractului individual de munca , veti ramane uluita de ce scrie in lege si ce ati patit dvs.
Contabila nu trebuie sa vina sa va ceara nimic dvs.
pentru 8 ore cu 700 lei ( pe contract) trebuia sa va dea in mana dupa ce se opreau toate contributiile atat alea angajatorului cat si ale dvs. , 530 lei daca nu luati tichete de masa.
ca sa va dea 700 lei in mana trebuia sa aveti pe contractul de munca vreo 940 lei.
Ca sa va informati de contract aveti 2 posibilitati:
------ sa ii cereti angajatorului ( cerere de mana ) copie dupa contractul de munca , dupa transmiterea REVISAL catre ITM, sub pretextul ca doriti sa luati un credit si va cere banca ; sa puneti data pe cerere si sa o puneti sa semneze ca a primit cererea . Faceti cererea in 2 exemplare una ramane la ea , cea pe care va semneaza ca a primit cererea ramane la dvs. conform legii in 15 zile lucratoare trebuie sa va puna la dispozitie aceste documente.
-----sa mergeti la ITM sa depuneti acolo cerere ca sa va elibereze copie dupa REVISAL .

Eu va sugerez sa incercati cu cerere catre angajator, daca aveti cerere si trec cele 15 zile , atunci mergeti la ITM dati declaratie si spuneti ce ati patit de la cap la coada , inclusiv ca angajatorul refuza sa va elibereze copii dupa documentele de angajare, asa aveti mai multe sanse sa le vina control de la ITM.
Asa cum spunea dl. Alex_Munteanu daca nu ati semnat inseamna ca ori patronul ori contabila v-a falsificat semnatura, caz de inchisoare??
va multumesc pentru raspunsuri. acum stiu ce anume am de facut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspundere de gestiune andrabarna89 andrabarna89 Buna ziua! Sunt angajata ca lucrator comercial la un magazin alimentar. Cand am fost angajata am semnat doar contractul de munca ca si lucrator comercial.Nu ... (vezi toată discuția)
Probleme in gestiune urgent andreidamy andreidamy am lucrat la un magazin alimentar timp de 3 luni. cand am preluat gestiunea s-a facut un inventar dar nu am stiut rezultatul inventarului si nu am semnat nici ... (vezi toată discuția)
Sfaturi georgeta69 georgeta69 m-am angajat la un magazin alimentar cu contract de munca incepand cu data de 23 dec.si am lucrat pana pe 7 martie cand am aflat intamplator ca de fapt as fi ... (vezi toată discuția)