avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Depasire plafon 100.000 euro venituri ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Depasire plafon 100.000 euro venituri microintreprindere

Buna ziua !
In trim.IV 2011 o microintreprindere a depasit plafonul de 100.000 euro prevazut de Codul fiscal pentru incadrarea la microintreprinderi.
Cum se procedeaza in acest caz?

Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: MIV , utilizator 11:02, 30 Ianuarie 2013
Dacă în cursul unui an fiscal o microîntreprindere realizează venituri mai mari de 100.000 euro, aceasta va plăti impozit pe profit luând în calcul veniturile şi cheltuielile realizate de la începutul anului fiscal, fără posibilitatea de a mai beneficia pentru perioada următoare de prevederile prezentului titlu.
Calculul şi plata impozitului pe profit se efectuează începând cu trimestrul în care s-a depăşit limita prevăzută în prezentul articol. Impozitul pe profit datorat reprezintă diferenţa dintre impozitul pe profit calculat de la începutul anului fiscal până la sfârşitul perioadei de raportare şi impozitul pe veniturile microîntreprinderilor datorat în cursul anului respectiv.
Se depune decalratie 010.
profitul impozabil cu 16 % va cu prinde ca si cheltuiala nedeductibila impozitul platit pe micro pe trimestrele anterioare?
adika venituri impozabile - cheltuieli deductibile + chelt. cu impozitule pe micro?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depasire plafon microintreprindere adrianabresug adrianabresug daca o microintreprindere depaseste plafonul de 65.000 euro la 31.10.2014 incepand cu care trimestru devine platitoare de 16 %?Firma a inceput activitatea pe ... (vezi toată discuția)
Mai indeplinesc conditiile pt micro ? ContSters109653 ContSters109653 Am avut calitatea de micro ( imp.3% ) pana la data de 31.07.2009 , data la care am depus 010 vector fiscal , pentru scoatere din evidenta salarii . ... (vezi toată discuția)
Pragul de trecere de la microintreprindere la platitor de impozit pe profit Admin Admin Pragul de trecere de la microintreprindere la platitor de impozit pe profit e tot de 100 de mii de euro? Sau s-a modificat ceva? (vezi toată discuția)