avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită sentintã ce obligã la furnizarea de informaþii ...
Discuție deschisă în Executare silită

sentintã ce obligã la furnizarea de informaþii publice

Am o sentinţă civila investită cu formulă executorie. Prin acea sentintă o anumită instituţie este obligată să-mi furnizeze anumite informaţii publice. Cum o pot pune în executare?
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 16:38, 30 Octombrie 2008
Notificati autoritatea obligata sa va raspunda, prin executorul judecatoresc.Precizati ca sunt obligati ca in termen de 30 de zile de la primirea notificarii sa va furnizeze informatiile solicitate.Aduceti la cunostinta si faptul ca nerespectarea hotararilor judecatoresti reprezinta infractiune si ca dupa trecerea termenului acordat pentru raspuns, este posibil sa uzati de dreptul conferit de lege si sa formulati plangere penala impotriva Reprezentantului legal al respectivei autoritati.
Mulţumesc mult pentru ajutor. Ar mai exista posibilitatea să introduc acţiune şi să solicit aplicarea conducătorului instituţiei a unei amenzi de 20 % din salariul minim brut pe economie pe zi de întărziere conform art. 24 pct 2 din Legea 554/2004 a contenciosului administrativ. Mi-ar fi de mare folos dacă mi-ai spune părerea ta.
O actiune in instanta dureaza.Pierdeti mult timp si dupa aceea veti ajunge in aceeasi faza - de punere in executare-.
Mizez pe faptul ca dupa transmiterea notificarii veti primi informatiile solicitate.Conducatorul respectivei autoritati are juristi care in mod sigur il vor informa despre riscul pe care si-l asuma prin nerespectarea hotararii judecatoresti.
Daca informatiile pe care le doriti de la respectiva autoritate nu sunt urgente, puteti sa initiati si o actiune in contencios.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectarea unui titlu executoriu maria1956 maria1956 buna seara, avem o sentinta definitiva si irevocabila din luna iunie 2011,pe care am investit-o cu formula executorie impotriva ANRP si pe care am depus-o la ... (vezi toată discuția)
Punere in aplicare sentinta ContSters42601 ContSters42601 Printr-o sentinta in contencios administrativ un CL.al unei comune este obligat sa anuleze o hotarire de CL si sa plateasca cheltuieli de judecata.Intrucit ... (vezi toată discuția)
Definitiva si irevocabila Capitan Capitan Capitan Capitan o decizie pe contencios ,definitiva si irevocabila, trebuie investita cu formula executorie? care este procedura de executare a unei astfel de decizii?? (vezi toată discuția)