avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credit prima casa
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credit prima casa

Buna ziua ,vreau sa fac un credit prima casa dar am unele nelamuriri , eu am un apartament sub 50 m2 deci ma incadrez,dar am un testament in care castig o parte dintr-un alt apartament dar procesul mai dureaza cam 2 ani .Intrebarea este daca imi poate da acel credit de la prima casa daca eu am acel testament in care ma judec si poate pot sa il castig si daca castig primesc banii pe partea mea sau pot sa pierd acel proces si sa nu am nimic, in cazul asta imi pot lua un credit ?? va multumesc
Cel mai recent răspuns: Baciu_Anamaria , utilizator 19:18, 20 Februarie 2012
Daca aveti o locuinta mai mica de 50 de mp si mai detineti cote parti si din alta locuinta, nu veti beneficia de credit prin acest program. Daca doar va judecati si in acte nu aveti acele cote parti, puteti aplica pt credit.
pot sa accesez un credit prima casa in conditiile in care sotul detine o proprietate?eu nu sint proprietara bunului sau sint doar casatorita cu el, este bun propriu dinainte de casatorie
multumesc.
puteti primi imprumutul dde la Prima casa daca aveti sau ati avut in proprietate un imobil sub 50 m2(imobil detinut cu act de proprietate pe numele dum
Conditia este sa nu aveti dvs sau impreuna cu sotul sau alte persoane, o proprietate cu destinatia locuinta mai mare de 50 m2, deci puteti aplica pt credit.
Daca imobilul are sub 50m2 se poate primi credit prima casa.
La creditul Prima casa atat d-vs cat si sotul (coplatitorul) trebuie sa dati cate o declaratie pe propria raspundere (legalizata la notar) ca nu detineti in proprietate nici un imobil (sau imobil pana in 50m2.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit prima casa 2015 , imobil 49.5m2 + 1/8 cota parte din imobil 60m2 Crispy2014 Crispy2014 Buna seara. Am o întrebare la care juriștii băncilor răspund diferit interpretând fiecare textul de lege. Caz concret: -Soția deține un imobil cu ... (vezi toată discuția)
Credit prima casa, chiar daca sotia detine o cota parte la apartament mihaionascu mihaionascu Buna ziua, Dupa cum spune si titlul doresc sa aflu daca este posibil ca sa fac un credit Prima Casa si sa achizitionez apartamentul pe care sotia detine o ... (vezi toată discuția)
Probleme accesare credit prima casa MonicaForneo MonicaForneo As dori sa stiu daca pot accesa credit Prima Casa in conditiile in care sotul meu, cetatean strain, detine o locuinta mai mica de 50 de metri patrati in tara ... (vezi toată discuția)