avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda rovigneta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda rovigneta

Buna ziua,
in cursul anului 2011 am post suprins pe drumul (altfel nu am cum sa ii zic) intre Buzau si Ramnicu Sarat, in dreptul localitatii Maracineni, circuland fara rovigneta. Problema mea este ca in cursul acestei luni am primit 3 amenzi pentru acest lucru. este normal sa platesc 3 amenzi pentru aceeasi contraventie? este vreo modalitate sa platesc doar una?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: krystanu , utilizator 18:53, 20 Noiembrie 2013
Contestati amenzile.Judeecatoriile au inceput sa drea dreptate contestatorilor in cazul in care nu exista semnatura olografa pe documentul de constatare al contraventiei.Mai mult, un avocat poate sa invoce exceptia neconstitutionalitatii, dat fiind ca in pretul combustibilului se plateste deja o taxa de drum.
am verificat PV-urile si nu am decat stampila. sa inteleg ca as avea sansa de castig?
Sunt sanse, atentie la termene.
amenda este primita pe raza jud Buzau. eu locuiesc in Brasov. cum procedez pentru contestatie?

Multumesc
O trimiteti prin posta la judecatoria respectiva din Buzau, cu confirmare de primire, atasati PV si somatia de plata, solicitati in principal anularea si in subsidiar inlocuirea amenzii si a tarifului de despagubire cu un avertisment, cu judecata in lipsa cf. art. 242 alin. (2) Cod proc. civil. Totul in 2 exemplare.
Actiunea e scutita de taxa de timbru.
Succes!

Alte discuții în legătură

Contestatie amenda rovinieta - semnatura electronica dana_toader dana_toader Buna ziua, Am primit zille trecute doua procese verbale pentru lipsa rovinieta. Procesele sunt incheiate la data de 11.01.2012, pentru ca as fi fost prinsa ... (vezi toată discuția)
Contestatie titlu executoriu - amenzi rovinieta lauradumitrescu lauradumitrescu Buna ziua, Am primit de la ANAF Directia taxe si impoyite un titlu executoriu in valoare de 1500lei reprezentand amenzi contraventionale-rovinieta. Nimic ... (vezi toată discuția)
Contraventii - precedent amenzi anulate pentru lipsa semnaturii olografe Roland Mindrila Roland Mindrila Un nou fenomen se propagă în instanţele din România: anularea amenzilor pentru neplata rovinietei, motivul fiind că procesele-verbale trimise prin poştă ... (vezi toată discuția)