avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... buna seara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

buna seara

Deoarece fostul angajator nu mi-a restituit nici pana acum garantia oprita luna de luna din salariu, (mentionez ca altor colegi le-a fost restituita), intentionez sa il dau in judecata. Credeti ca as putea avea sorti de izbanda daca ma voi reprezenta singura in proces? spun asta, deoarece valoarea garantiei ar putea fi mai mica decat onorariul avocatului.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:32, 26 Ianuarie 2012
Daca credeti ca va descurcati , atunci nu este obligatorie angajarea unui avocat ... de fapt, in litigiile de munca sarcina probei o are angajatorul ... el va trebui sa dovedeasca instantei ca va restituit garantia oprita ...
Sper sa ma descurc(punand cap la cap informatiile primite de la dvs.). Problema mea este ca nu stiu care sunt pasii pe care trebuie sa ii fac....
Se formuleaza o cerere de chemare in judecata a angajatorului prin care solicitati instantei sa-l oblige la restituirea garantiei materiale oprite pe perioada lucrata la acesta , in baza contractului de garantie ...
Actiunea se depune la Tribunalul in raza caruia domiciliati si nu se plateste taxe judiciare.
Daca nu aveti venituri in prezent sau sunt mici, puteti solicita instantei ajutor public judiciar, si , daca se admite, veti avea avocat gratuit.
Cat de mica e garantia?
Nu am contract de garantie. Pot demonstra cu fluturasul de salariu sau cu extrasele de cont din care reiese clar ce suma mi-a intrat lunar in cont faptul ca mi s-a retinut in fiecare luna o suma fixa?

Alte discuții în legătură

Plata la negru, recuperare salar. andrei_88 andrei_88 Sunt angajat la o firma cu 800 de lei pe cartea de munca,si eu luam in mana cam 1150 lei. urmeaza sa-i dau in judecata pentru neplata salariului ,garantie , ... (vezi toată discuția)
Recuperare garantie innainna1968 innainna1968 Am lucrat timp de 10 ani la o firma ,unde luna de luna mi-a fost oprit 10% din salariu ,ca si garantie.Anul trecut in iunie mi-am dat demisia,urmand ca dupa 6 ... (vezi toată discuția)
Neplata salariului complet bobo bobo am lucrat pina de curind intr-o companie multinationala. nu mai spun ca de-a lungul timpului am primit cu 15 % mai putin decit ne-am inteles la angajare! in ... (vezi toată discuția)