avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... RECUPERATORI datorie catre furnizor telefonie
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

RECUPERATORI datorie catre furnizor telefonie


buna ziua.am primit acum citeva zile de la o firma de recuperare credite si datori un act prin care iau la cunostinta ca datoria mea de 64 ron pe care o aveam catre o firma de telefonie din abonament in anul 2001 a fost preluata de ctre aceasta firma in noiembrie 2011.eu sunt somat sa platesc aceasta suma pina la sfirsitul lunii daca nu voi plati taxe si penalizari ...nu scrie cit.eu am mai primit un act asemanator in anul 2006 de la o alta firma de recuperare in care era mentionata o suma mult mai mare plus dobinzi.mentionez ca in 2001 am facut un abonament de 3 dolari cum era atunci la acel furnizor si nu am mai pltit pe 6 luni deoarece mi se furase telefonul.
intrbarea mea este urmatoarea :este legal ce-mi cer ...tinind cont ca au trecut 10 ani de zile.din cite stiu ar fi trebuit ca datoria sa se prescrie.
de unde stiu eu ca platindu-le suma nu-mi vor cere mai mult aceasta fiind momeala de a-mi recunoaste datoria?
felul cum este redactat documentul mi se pare destul de dubios...penalitati ...nu scrie cit..etc.
este posibil ca furnizorul sa vinda datornicii de doua ori..??? eu nu cred .
Ultima modificare: Vineri, 27 Ianuarie 2012
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: ARICIU2009 , utilizator 17:28, 29 Ianuarie 2012
Termenul general de prescriptie de 3 ani se calculeaza de la data cand aveati ultima obligatie de plata, adica ultima luna de abonament, respectiv din momentul suspendarii abonamentului, rezilierii contractului. Nu va poate executa silit, creanta s-a prescris.
Dar o firma de tip C.AR. poate apela la o firma de recuperari?
Orice persoana poate apela la o societate care are ca obiect de activitate recuperarea unei creante. In general se incheie un contract de mandat avand ca obiect recuperarea creantei.
deci in concluzie cea ce cer este- ''ILEGAL'-' si nu ar trebui sa-mi fac nici un fel de griji nu?:hammer: nu inteleg cum aceasta firma de recuperarare care este destul de cunoscuta incearca sa ne prosteasca genul ..cine prinde momeala bine cine nu prinde iarasi bine.oare nu or fi cunoscind legislatia?!...ma indoiesc.dar ce sa-i faci... se apeleaza la nestiinta omului aceste vulpi deghizate in oameni de bun simt cu nume pompoase!!nu se diferentieaza cu nimic fata de camatarii de la noi care care apeleaza la orice pentru a le da banii!! niste hoti ...multumesc .=D>
Ultima modificare: Vineri, 27 Ianuarie 2012
ARICIU2009, utilizator
@ariciu, cred ca faceti o confuzie intre a cere ilegal si un drept prescris. Dvs aveti o datorie neachitata.. mai veche e adevarat, dar o aveti si nu e nimic ilegal ca va cer sa va achitati datoria. Nu va pot obliga sa va achitati datoria pt ca dreptul lor la actiune s-a prescris, fiind o datorie atat de veche. Prescriptia e o sanctiune a creditorului ca a stat in pasivitate fara sa incerce sa-si recupereze suma datorata, nu un cadou pt debitor ca nu a platit la timp. Asa ca nu stiu cat e de corect sa-i faceti hoti ( cel putin pt asta )

Alte discuții în legătură

Recuperare initiata de societate recuperari creante... paulionstoica paulionstoica Buna ziua! Am o nelamurire...va rog... Are dreptul, legal, ca o societare de recuperari creante, in speta \"..............\", sa foloseasca numere de telefon ... (vezi toată discuția)
Ceva legat de prescriptie... discimus discimus am si eu o intrebare, intr-un contract cu mobifon a carui executare s-a intrerupt in 2001 mai sunt susceptibile de executare creantele lor dupa 5 ani ? a ... (vezi toată discuția)
Datorie cesionata catre societate recuperari creante delia0286 delia0286 acum cativa ani(in 2006,2007 nu retin exact)am avut 2 abonamente concomitente la [FURNIZOR] incheiate pt o perioada de 2 ani.dupa aproximativ 1 an nu am mai ... (vezi toată discuția)