avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare initiata de societate recuperari creante...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare initiata de societate recuperari creante...

Buna ziua!
Am o nelamurire...va rog...
Are dreptul, legal, ca o societare de recuperari creante, in speta "..............", sa foloseasca numere de telefon apartinand unor vecini, pentru a transmite asa-zise "mesaje urgente"?
Nu este cumva o ilegalitate facuta de firma indicata anterior?
Nu este cumva un abuz ?
Va multumesc mult!
Ultima modificare: Vineri, 20 August 2010
paulionstoica, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters104800 , utilizator 11:23, 21 August 2010
pai nu le interzice nimeni sa sune la un vecin al dvs daca au un scop legitim, si dvs puteti suna la cine doriti si la ora doriti.
problema este insa sa vedeti ce fel de informatii le sunt tranzmise vecinilor dvs.
daca vreti sa scapati de ele luati legatura cu ei si oferitile nr dvs.

PS. stergeti denumirea firmei din msj dvs
Scuze...am sters numele firmei...
Au numarul meu de telefon...este vorba de o creanta de acum 6,5-7 ani...este prescris, cred, dreptuptul de a cere executarea silita?
Va multumesc!
Datoria e prescrisa.
Doar ca firma de recuperare creante spera sa mai recupereze ceva:)
Daca recunoasteti datoria sau faceti o plata ,chiar si partiala, va repune in termenul de prescriptie si va pot executa silit.

Merg si ei la intimidare si folosesc tertipuri neinterzise de lege, cine stie, poate se interzic pe viitor...
-odata prescriza datoria orice plata ulterioaza in orice cuantum nu reinnoieste sub nici o forma termenul de prescriptie.
.
- chiar daca au trecut ~7 ani in care dvs nu ati platit nimic datoria poate sa nu fie prescrisa, mai sunt si alte actiuni pe care creditorul dvs le poate face pentru al intrerupe sau al innoi.

puteti, in temeiul legi 677/2001 sa le solicitati, in scris, sa nu va contacteze decat la un anumit nr (nr care sa fie si bun si la care sa va gaseasca), le puteti cere lamuriti si la acel termen de prescritie, si la dreptul lor de a va solicita suma respectiva, modul de calcul etc
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 August 2010
ContSters104800, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sa platesc sau nu debitul catre orange? Hunyadi Ilona Hunyadi Ilona buna ziua, problema mea este urmatoarea: in 2002 s-a emis o factura orange care nu a mai fost achitata.Pana acum doua saptamani nu am mai primit nimic in ... (vezi toată discuția)
S-a prescris datoria? palcristina palcristina Buna seara, in anul 2003 sora mea a luat un credit de la o banca,credit pentru nevoi personale.in anul 2004 din motive medicale s*a pensionat pe caz de ... (vezi toată discuția)
Recuperare creante mai vechi de 3 ani shkanu shkanu buna ziua, am primit recent o notificare de plata a unei creante din partea unei firme de recuperare. datoria zic ei ca e cumparata de la o banca in anul 2008. ... (vezi toată discuția)