avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... renuntare la recurs
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

renuntare la recurs

Am primit o condamnare cu amenda penala . Am facut recurs la instanta superioara si mi s-a trimis citatie pe 09 martie 2012 . Acum doresc sa renunt la recurs si sa platesc amenda penala , trebuie sa astept judecarea la instanta superioara sau pot face cerere si sa raman cu actuala condamnare . Pot risca o alta decizie ?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:36, 26 Ianuarie 2012
Depuneti cerere de renuntare la recurs la registratura.Si atat.
Eu va recomand sa mergeti in continuare cu recursul, aveti sanse de achitare cu amenda administrativa, nu penala. Cea penala se inscrie in cazierul judiciar.
Chiar daca veti depune cererea, instanta va lua act de renuntarea dvs. numai la termenul fixat si numai daca sunteti prezent pentru verificarea identitatii dvs.
Opinia mea este sa va judecati si in recurs pentru ca, pe de o parte daca renuntati hotararea dvs. va ramane definitiva tot la termenul fixat, iar pe de alta parte nu exista posibilitatea agravarii situatiei dvs. in propriul recurs, daca numai dvs. ati formulat recurs impotriva hotararii.
Deci in cel mai rau caz se va respinge recursul si se va mentine hotararea instantei de fond ca fiind temeinica si legala.
Ultima modificare: Joi, 26 Ianuarie 2012
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Daca parchetul a declarat si el recurs se poate sa se ajunga la o alta pedeapsa mai grava.
Chiar daca va retrageti recursul se va judeca recursul parchetului daca acesta a declarat recurs.
Vorbiti cu avocatul din oficiu daca nu aveti angajat avocat ca sa stiti exact ce ar trebui facut sau macar sa stiti daca a declarat si parchetul recurs...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consum alcool Augustin291986 Augustin291986 Am condus un autoturism si am avut in etilotest 0,63 mg/l in aerul expirat si 1.10 in sange.m au incadrat la art 336 alin 1.cum pot face sa nu mi anuleze ... (vezi toată discuția)
Respectarea masurilor liberarii pe control judiciar in caz de condamnare cu suspendare damian81 damian81 buna ziua, am si eu o intrebare la care cei de la IPJ nu au stiut ce solutie sa imi dea... am fost arestat preventiv si pus in libertate sub control ... (vezi toată discuția)
Amenda penala cu amanarea aplicarii pedepsei ! Breazu92 Breazu92 Buna ziua , de curand am fost judecat la jud Campina in legatura cu un dosar penal alcool la volan , avocata mea a cerut amenda penala cu amanarea aplicarii ... (vezi toată discuția)