avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită incuviintare executare silita impotriva unui alt ...
Discuție deschisă în Executare silită

incuviintare executare silita impotriva unui alt debitor

Buna ziua,

Din pacate sunt in situatia de a fi executat silit in urma unui partaj (succesiune) in care am fost implicati 3 mostenitori. Eu m-am inteles cu reclamantul din dosar si am respectat hotararea judecatoreasca, respectiv am lasat liber terenul care i s-a dat reclamantului in urma expertizei. Pentru ca cel de-al treilea mostenitor nu a respectat hotararea, reclamantul a facut cerere de executare silita mentionand ca cere executarea doar impotriva verisoarei care nu respecta hotararea. Executorul a cerut incuviintarea executarii silite impotriva verisoarei, dar somatie pentru executare + cheltuieli de executare pentru punere in posesie a trimis atat verisoarei cat si mie. Avand in vedere ca eu am respectat hotararea si ca nu s-a cerut de catre creditor executarea impotriva mea, este legal sa ma oblige executorul si pe mine la cheltuieli de executare?
Cel mai recent răspuns: new_2009 , utilizator 13:07, 27 Ianuarie 2012
Nu
Citind si alte mesaje am inteles ca pot face contestatie la executare in 15 zile de la primirea somatiei. Eu nu am fost acasa in perioada cand a sosit somatia. Am gasit-o in cutia postala si calculand 15 zile libere cum am vazut ca se face rezulta ca trebuie neaparat sa depun azi contestatia.
Va rog mult sa ma ajutati cu vreun articol de lege care sa imi permita sa fac contestatie pt. ca nu s-a cerut executarea si impotriva mea.
Nici in incheierea de la Judecatorie trimisa cu somatia nu apare numele meu. Scrie doar ca se admite cererea executorului de incuviintare a executarii silita formulata de creditorul X (reclamantul) impotriva debitorului Y (verisoara mea) si se incuviinteaza executarea silita a titlului executoriu sentinta nr.....
Multumesc anticipat pentru ajutor.
in drept, Art 399 Cpc ... si motivati situatia in fapt, anexand documente justificative, martori, etc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perimare executare silita bancara Doru Piroi Doru Piroi Buna seara. La un credit de nevoi personale nu am mai putut sa platesc ratele. Banca prin executorul judecatoresc a cerut executarea silita la judecatorie si a ... (vezi toată discuția)
Executare silita cu probleme z3usss z3usss Buna ziua, in urma unui proces am printr-o decizie definitiva si irevocabila am fost obligata la plata unei sulte de 86000 si predarea unor bunuri in ... (vezi toată discuția)
Executare silita- cale de atac sau contestatie mioara2012 mioara2012 Buna ziua! Daca am gasit pe net un dosar de incuviintare executare silita pe numele meu introdus in data de 09.04.2013 , cu o solutie data in 16.04.2013, ... (vezi toată discuția)