avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Stalp de curent pe proprietatea mea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Stalp de curent pe proprietatea mea

Buna ziua .
Am cumparat o parcela de teren unde doresc sa construiesc o casa.Problema mea este ca pe acest teren se afla un stalp de curent ( monofazic ) care in urma masuratori topografice se afla undeva la marginea terenului . Practic nu ma deranjeaza acest stalp as dori sa stiu daca pot beneficia macar gratuit de bransarea curentului pentru casa mea ( daca nu sa-si ia stalpul de pe proprietatea mea )
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: mariussyca , utilizator 21:02, 27 Ianuarie 2012
Concret cand ati hotarat masura achizitiei terenului ati luat la cunostiinta de existenta stalpului
De regula, in astfel de cazuri ,maxim se poate solicita de la proprietarul sau administratorul retelei,un contract de inchiriere
Se poate solicita chiar şi mutarea stâlpului, cu condiţia ca cel care solicită acest lucru să plătească această modificare şi să fie o soluţie fezabilă, deci acceptabilă din punct de vedere al unui nou amplasament. Notificare către firma care are acest stâlp.
ªi, da, puteţi solicita încheierea unui contract cadru prin care să fie obligaţi să vă plătească lipsa de folosinţă a terenului(ceeace poate sau nu să corespundă cu energia electrică folosită de d-voastră )Acest lucru , tot printr-o notificare prin care solicitaţi încheierea acestui contract.
liamic43 a scris:

Se poate solicita chiar şi mutarea stâlpului,

Mutarea stalpului in majoritatea cavarsitoare a situatiilor nu este posibila deoarece aceasta alternativa obliga la modificarea intregii documentatii a retelei electrice zonale.
Nu se accepta mutarea faptica a stalpilor de retea electrica decat in situatii sustinute cu expertize de specialitate care sa ateste ca terenul nu mai confera stabilitatea si siguranta in timp necesara,sau in situatia in care urmare unor proiecte de anvergura,zona si amplasamentul sunt supuse unor modificari ale planului si proiectelor furnizorului de servicii,sau ale autoritatilor publice
Multumesc Ynocentta
Sti cumva legea sau articolul care ma poate ajuta sa rezolv aceasta problema , cerandui proprietarului de retele macar un contract de inchiriere ca acel stalp se afla pe proprietea mea .vreau totusi sa ma duc pregatit cand voi cere ( cererea solicitata de mine ) .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stalp de electricitate in curte ContSters79307 ContSters79307 Tatal meu are pe terenul proprietate un stalp de electricitate ( la cca 1m de gard) si ar vrea sa nu aiba acces cei de la Electrica in curtea lui , pentru ... (vezi toată discuția)
Am obligatii materiale fata de cel care a tras curentul? Mihaela Petre Mihaela Petre Buna ziua, Am un teren in jud. Giurgiu, iar cand l-am cumparat erau deja trasi stalpii de curent de catre o persoana care ulterior si-a construit casa vizavi ... (vezi toată discuția)
Problema stalp electricitate privat pe proprietate privata musatmihai1988 musatmihai1988 buna ziua , am dat intamplator de forumul dvs si mi se pare o idee excelenta . problema mea consta in urmatoarele tatal meu a achizitionat un teren dupa ... (vezi toată discuția)