avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Am obligatii materiale fata de cel care a tras ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Am obligatii materiale fata de cel care a tras curentul?

Buna ziua,
Am un teren in jud. Giurgiu, iar cand l-am cumparat erau deja trasi stalpii de curent de catre o persoana care ulterior si-a construit casa vizavi de terenul meu. Anul acesta ridic si eu casa, dar m-am racordat cu avizul electrica fara sa-i dau celui care a platit stalpii, niciun ban. Intrebarea mea este! Ma obliga legea sa-i dau jumatate din cat a platit pentru a se racorda? Am nevoie de acceptul lui pentru a ma racorda si eu? Ce lege face referire la acest lucru? Persoana respectiva sustine ca a cedat stalpii la electrica.

eu am gasit pe site-ul ANRE urmatoarele: "Prin exceptie, realizarea retelei poate fi finantata si de unul dintre viitorii consumatori, individual sau ca imputernicit legal al unui grup de consumatori, aceasta realizandu-se de catre operatorul de retea in regimul tarifului de racordare.
Dupa realizarea retelei, pentru racordarea locuintelor individuale se parcurg aceleasi etape, consumatorul sau grupul de consumatori care a suportat costul retelei avand dreptul sa solicite si sa primeasca compensatii banesti de la ceilalti consumatori care se racordeaza ulterior la retea in primii 5 ani de la punerea in functiune a instalatiei de racordare. Valoarea acestei compensatii se stabileste de operatorul de retea, in baza unei metodologii aprobate de autoritatea competenta."
Ultima modificare: Marți, 5 Aprilie 2011
ContSters20980, utilizator
Da trebuie sa-l finantati partial pe cel ce a suportat cheltuielile de cumparare si instalare a stalpilor...:(
Va multumesc frumos pentru raspuns, m-am interesat la enel si asa este, sunt obligata sa-i platesc o suma de bani la intelegere sau compensatia pe care o stabileste enele in avizul tehnic de racordare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stalp de energie electrica, furt eok11 eok11 Pentru a avea curent, Enel ne-a obligat in 2012 ca pe cheltuiala noastra sa tragem o teava de curent pe sub sosea, caci stalpul era vizavi. Am facut, am platit ... (vezi toată discuția)
Atr racordare pe cheltuiala operatorului sau a utilizatorului. ... vitalsmart vitalsmart ATR racordare pe cheltuiala operatorului sau a utilizatorului. Am aflat ca racordarile la energie electrica se fac pe cheltuiala operatorului. Din pacate, ... (vezi toată discuția)