avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ATR racordare pe cheltuiala operatorului sau a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ATR racordare pe cheltuiala operatorului sau a utilizatorului. ...

ATR racordare pe cheltuiala operatorului sau a utilizatorului.
Am aflat ca racordarile la energie electrica se fac pe cheltuiala operatorului. Din pacate, operatorul a gasit o portita prin care il obliga pe utilizator sa plateasca.
Recent am primit ATR-ul pentru racordarea la energia electrica si am ramas surprins de ce contine acesta.
Am de plata un tarif de aproximativ 5000 lei dar ce ma surprinde este "solicitarea" de a plati aproximativ 30000 lei cheltuieli de intarire a retelei.
Ultimul stalp este la 60m iar cablul de pe el este destul de gros (peste 10mm). In ATR spun ca vor aduce un cablu de la 200m distanta...povesti.
Ideea este ca in ATR imi comunica:
"Costurile pentru realizarea lucrarilor de intarire a retelei electrice care nu pot fi finantate de operstorul de retea in perioada imediat urmatoare sunt de 30000 lei fara tva."
Mai jos imi dau de ales:
1. Utilizatorul poate renunta la amplasament.
2. Utilizatorul poate suporta cheltuielile de intretinere, urmand a fi recuperate in urma semnarii unei conventii.
Nu mai inteleg nimic.
Cine si ce plateste?
Ce rol mai are ANRE daca operatorul nu respecta regulamentul impus?
Racordarea se face intre case dar cablurile vin din stanga si din dreapta terenului. Intre aceste cabluri exista o portiune de 200m fara stalpi si cabluri.
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Teren intravilan traversat de cablu electric Cosmin140 Cosmin140 Buna ziua Avem un teren intravilan care este traversat de cablu electric 20.000 V. Din cauza cablului nu se poate construi o casa cu dimensiunile dorite ... (vezi toată discuția)
Cine plateste stalpii de curent ? Diegutza Diegutza Buna seara,doresc sa va consult in urmatoarea problema: -am construit o casa de locuit in intravilanul unui sat din Transilvania. Desi ulita pe care am ... (vezi toată discuția)