avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulentul de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulentul de insertie

buna,am o intrebare.o verisoara este angajata in invatamant e profesoara. a lucrat pana 8luni de sarcina,a nascut o fetita in 3 noiembrie 2011 si acum este acasa pentru ingrijirea copilului ,asi vrea sa stie cand merge inapoi la servici inainte de-a inplinii fetita doi ani cat ajutor va primii.adica vrea sa mearga la lucru cand inplineste un an.copilui .ce drepturi are .
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:50, 27 Ianuarie 2012
Daca se intoarce la serviciu inainte de implinirea de catre copil a varstei de 1 an primeste un stimulent de insertie de 500 pe langa alocatia copilului de 200 lei pana la 2 ani.
Daca se intoarce la serviciu dupa implinirea varstei de 1 an a copilului dar inainte ca acesta sa implineasca 2 ani nu va primi decat alocatia acestuia de 200 pana la implinirea varstei de 2 ani.
De stimulentul de insertie beneficiaza doar persoanele care au optat pentru concediul de cresterea copilului pana la 1 an, cei care au optat pentru cel pana la 2 ani, nu au acest beneficiu.
Intrebati-o pentru ce varianta de CCC a optat:
- pentru varianta pana la implinirea varstei de 1 an a copilului;
- pentru varianta pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie Anata Anata Beneficiez de stimulentul de insertie pentru intoarcere la locul de munca inainte ca cea mica sa implineasca varsta de un an, dar recent am primit o somatie ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie BiancaSarchizian BiancaSarchizian Buna ziua, Am vazut ca mai exista o discutie cu acest topic insa nu imi este clara urmatoarea problema: intoarcerea la locul de munca cu \\"înainte de ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie ccc2 ani, intoarcere inainte de 1 an AlexaC3 AlexaC3 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie: din noiembrie 2016 sunt in CCC. Am optat pentru varianta de 2 ani. Daca ma intorc la ... (vezi toată discuția)