avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Insulta ºi calomnia în presã
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Insulta ºi calomnia în presã

Vreau sa stiu daca insulta si calomia in presa se pedepseste ?.
Mai exact intr-un ziar local s-a scris un articol despre mine , ca a-si face parte dindr-un grup mafiot .Tot in acest articol sunt scrise acuzatii la adresa mea care daca ar fi adevarate ar trebui sa suport sanctiunile legii.
Vreau sa stiu daca fac plingere penala si dau in judecata persoana care a scris articolul calomios ampotriva mea am cistig de cauza? Va aduc la cunostinta ca tot ce s-a scris in acel articol este fara probe, totul este o minciuna la adresa mea,acestea facind sa-mi strice reputatia si cariera.Va multumesc.

Cel mai recent răspuns: Cabinet de avocat Matei Laura , Avocat 06:10, 27 Ianuarie 2012
Insulta şi calomnia nu se pedepsesc, au fost dezincriminate, adică nu constituie infracţiuni.(Decizia 8-2010, ICCJ.
aveti la dispozitie doar o actiune in raspundere delictuala prin care puteti solicita daune materiale si morale, precum si obligatia de publicare a hotararii judecatoresti. Puteti incerca si o intalnire cu reprezentantii publicatiei si in urma discutiei sa obtineti o noua publicare a informatiilor reale sub o anumita forma (articol, erata, interviu)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insulta si calomia in presa barbulescuvioleta barbulescuvioleta Intr-un ziar local s-a scris un articol despre mine,ca a-si face parte dintr-un grup mafiot,sunt scrise acuzatii la adresa mea ,care daca ar fi adevarate,ar ... (vezi toată discuția)
Insulta si calomnia, 25 iulie 2010 garincea garincea Buna ziua! Domnule Consilier, stiti cumva, foarte precis, insulta si calomnia sunt sau nu sunt incriminate \"la aceasta ora\"-25 iulie 2010?!Acea abrogare a ... (vezi toată discuția)
Calomnia prin presa Mihaita Catalin Mihaita Catalin Daca in presa se publica articole despre un primar de oras (ca persoana publica nu ca persoana fizica) ca a facut.... , a refacut...., a inlesnit semnarea unor ... (vezi toată discuția)